Afbeelding

Lintje voor Anton Borst

7 oktober 2022 om 11:29 Overig

WAGENINGEN Anton Borst (77) is donderdag 6 oktober benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens zijn afscheid als vrijwilligerscoördinator bij Hospice Ede de Olijftak werd hij verrast met deze Koninklijke Onderscheiding. 

‘vrijwilliger met grenzeloze inzet voor de medemens’

Burgemeester Floor Vermeulen sprak vol lof over het werk van zijn plaatsgenoot. “U bent met uw vrijwilligerswerk iemand die geeft om de medemens en daarmee bent u een voorbeeld voor ons allen. Dat verdient onze grootste waardering.”


Vrijwilliger bij Hospice
Als vrijwilligerscoördinator van het Hospice zorgde Borst er 12½ jaar lang samen met zijn collega Liesbeth Struijk voor dat er steeds vrijwilligers beschikbaar waren. Dat werk kostte hem minimaal 12 uur per week. Daarnaast draaide hij zelf ook regelmatig vrijwilligersdiensten. Onbetaalbaar waardevol werk, want dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen de verpleegkundigen de cliënten verzorgen.
Het werk als coördinator was vooral in de coronatijd extra lastig, omdat regelmatig vrijwilligers uitvielen. Borst regelde dat er toch steeds vrijwilligers waren, vaak draaide hij zelf extra diensten van 3 uur. “Dat toont hoe gepassioneerd en ogenschijnlijk soms grenzeloos u zich inzette”, aldus burgemeester Vermeulen.


Gereformeerde Kerk

Diezelfde inzet toonde Borst bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Wageningen. Vijftien jaar was hij daar ouderling, dertien jaar tevens scriba. Maar ook nu nog is hij op diverse gebieden actief als vrijwilliger. Hij zorgt als chauffeur dat kerkleden naar de diensten kunnen komen. Waar nodig rijdt hij hen ook naar het ziekenhuis. Hij zorgt dat oudere leden het kerkblad geprint in de bus ontvangen. Dopelingen en bruidsparen krijgen dankzij Borst een prachtige herinnering.


Mantelzorger

“Ook uw werk voor de kerk deed u met veel liefde, inzet en trouw”, toonde Vermeulen zijn waardering. “En of dat allemaal nog niet genoeg is, bent u ook al jarenlang mantelzorger voor een 95-jarige dame. U doet boodschappen, houdt de tuin bij en bent een luisterend oor. Daarmee bent u een grote steun voor haar en voor haar familie. Uw Koninklijke Onderscheiding is vanwege al uw inspanningen dan ook meer dan verdiend.”

advertentie
advertentie