SKV-middenvelder maakt het de verdediging van De Braak lastig. De Wageningers wonnen het duel met de hekkensluiter van de 3e Klasse A uiteindelijk met 5-1. Richard Antonysen

Nog volop spanning bij Wageningse clubs in 3e Klasse A

23 april 2023 om 17:30 Voetbal

WAGENINGEN Mey nog twee competitiewedstrijden voor de boeg wacht de Wageningse clubs, WAVV, ONA’53 en SKV, alledrie uitkomend in de 3e Klasse A nog een spannend slot. Afgelopen zaterdag deed SKV goede zaken door op bezoek bij hekkensluiter De Braak met 5-1 te winnen. WAVV ging bij kampioenskandidaat VVA hard onderuit. In Achterberg werd het 5-1. ONA’53 leek hard op weg om goede zaken te gaan doen richting klassenbehoud. In eigen huis namen zij tegen het bezoekende Advendo’57 een 2-0 voorsprong, maar na 90 minuten stond er toch echt een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

Dick Martens

WAVV-trainer Moslin Adnane wond er na afloop van de forse nederlaag in Achterberg duidelijk. ,,Het was helaas niet best. Toch was er in de beginfase eigenlijk niet eens zoveel aan de hand. Wij kregen een 100%-kans om op 0-1 te komen. Het is een cliché, maar benut je die, dan sta je toch wat anders in de wedstrijd, want even later speelden we ons al min of meer uit de wedstrijd door twee onnodige fouten, waar VVA wel raad mee wist en sta je ineens met 2-0 achter.” Nog voor rust kwamen de gastheren ook nog eens op 3-0. ,,In de tweede helft probeer je nog wat te forceren, maar dan breekt je toch ook op, dat je door blessures en een schorsing een te krappe selectie hebt. Maar daar wil ik mij absoluut niet achter verschuilen.” Voor WAVV scoorde Jermain Lamers.

VOORSPRONG Ook bij ONA’53-trainer Martin Mol waren de druiven zuur. Hij zag zijn ploeg tegen het bezoekende Advendo’57, de nummer 5 op de ranglijst, een 2-0 voorsprong (doelpunten: Emiel Cortenbach en Bjorn Mol) toch nog uit handen geven. Toch erkende Mol dat de ploeg uit Ederveen het betere voetbal speelde. ,,Maar bij een 2-0 voorsprong krijg je toch de hoop, dat je als winnaar van het veld kan gaan stappen. Het mocht helaas niet zo zijn. Het was jammer, dat die 2-1 voor rust nog viel, dan stap je toch wat anders de kleedkamer in.” Na rust zag Mol de bezoekers (door een eigen doelpunt)  toch nog langszij komen. ,,Het wordt een spannend slot, vooral ook omdat de ploegen om ons heen ook punten gaan pakken. Maar feit blijft, dat we handhaving in de 3e Klasse nog altijd zelf in de hand hebben.”

Van het Wageningse drietal deed SKV de beste zaken door als enige ploeg de drie punten in de wacht te slepen. In het verre Helmond waren de volgelingen van trainer Jan Gaasbeek veel te sterk voor hekkensluiter De Braak: 1-5. ,,We begonnen prima aan de wedstrijd”, zag Gaasbeek. ,,We kregen volop kansen, maar toch duur de het tot de 20e minuut voor we er ook een benutte. Ook na die openingstreffer zijn we ‘vol’ de aanval blijven zoeken en dat resulteerde in een comfortabele 0-3 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwamen we snel op een 0-5 voorsprong. Natuurlijk is de wedstrijd dan gespeeld. Veel gebeurde er dan ook niet meer, de wedstrijd kabbelde naar het einde. De 1-5 was voor de statistiek.” Voor SKV scoorden: Koen Douglas (2), Bart Silvius (2) en Abass Koné.