jazz artiesten
jazz artiesten Robert Kamphuis

Jazz verenigt: Oekraïens – Russisch benefietconcert

Achtergrond Deel je nieuws

WAGENINGEN ‘Muziek in plaats van oorlog!’ is de boodschap van een benefietconcert dat op woensdagavond 23 maart plaatsvindt in Impulse (gebouw 115 op de Campus), Stippeneng 2 in Wageningen. Een Russische en een Oekraïense muzikant, grootheden in hun vak, spelen samen om geld bij elkaar te brengen voor hulp aan Oekraïne. Het zijn de celliste Maya Fridman (uit Rusland) en de pianist en componist  Vadim Neselovskyi (uit Oekraïne). Organisator Jazz in Wageningen wil hiermee de oorlog afkeuren en solidariteit tonen met de Oekraïense bevolking. De volledige opbrengst gaat naar de hulpacties van Oekraïense vluchtelingen. (welsaam.nl/oekraine). 

Pianist Vadim Neselovsky woont in New York en doceert aan het Berklee College of Music in Boston, MA. Hij werd in 1977 geboren in Odessa. In deze Oekraïense havenstad  met zijn internationaal verkeer hoorde hij terwijl hij aan het conservatorium klassieke muziek studeerde voor het eerst de jazz van giganten als Keith Jarrett, Chick Corea en Thelonious Monk. Verhuisd naar Duitsland en later naar de VS, werd hij een veelgevraagde jazzpianist en componist. Onder meer speelde hij in Gary Burton’s Generations Quintet.

Maya Fridman is in 1989 in Moskou geboren. Als muziekstudent in die stad won zij vele prijzen. Ze vervolgde haar opleiding aan het conservatorium van Amsterdam en studeerde daar met de hoogste onderscheiding, ‘cum laude’ af. Zij woont in Utrecht en speelt op alle grote podia. De laatste van haar vele albums, ‘The Forest in April’, is in het najaar van 2021 uitgebracht.

Koop kaarten! Kom kijken! Kom steunen! Kaarten voor €25,- of voor zoveel als je kunt missen, ook als je niet komt, via de website  jazzinwageningen.nl. Aanvang 20:30 uur.

advertentie
advertentie