Remco Willemen wint het 15de Internationale Rijnlandtoernooi
Remco Willemen wint het 15de Internationale Rijnlandtoernooi Michiel Uitdehaag

La Prime wint 15de Rijnlandtoernooi

Achtergrond Deel je nieuws

De Wageningse schermvereniging La Prime deed goede zaken op het 15de Internationale Rijnlandtoernooi in Sassenheim. Ondanks de magere start met achterhoede resultaten op het onderdeel floret voor Timo Minderaa en Berend Willemen, werd het toernooi toch succesvol afgesloten met winst in de categorie Heren Degen Benjamins voor de jeugdige Remco Willemen.

In de vroege ochtend hadden Timo en Berend zichtbaar moeite zich staande te houden in het internationale schermgeweld. Vanwege de Jeugd Wereldkampioenschappen waren een aantal toppers afwezig, maar de resterende deelnemers waren desalniettemin van een hoog niveau. Door beide floretisten werd hard gewerkt, maar helaas zonder aansprekend resultaat. Ook in de schermsport leer je gelukkig meer van je verliespartijen dan van je overwinningen en beide schermers staan alweer te popelen om zich te meten op het volgende toernooi.

In de middag moest Remco Willemen aantreden bij de Heren Degen Benjamins (U12). De voltallige top van het jeugd NK was aanwezig en de voorrondes verliepen daarom maar matig voor Remco. In de knock-out fase kwam hij al vroeg de als eerste geplaatste Nederlands kampioen Finn Pieters tegen, maar in een zinderende partij, inclusief bloedstollende verlenging, wist Remco uiteindelijk met 10-9 te winnen van de Boschenaar, die traint in de club van Olympiër Bas Verwijlen. Gesterkt door dit resultaat wist hij uiteindelijk ook de lokale kampioen, Zachary de Voogd, in een spannende finale te verslaan door slim gebruik te maken van een puntenvoorsprong en de wegtikkende klok. De Voogd, die internationaal vaak hoog eindigt, beet zich vervolgens stuk op de tijdsdruk en moest het onderspit delven.

Schermvereniging La Prime organiseert trainingen in deze oude vechtsport voor jong en oud. Ze traint in Wageningen op vrijdag in de Vlinder. Kijk op www.laprime.nl voor meer informatie over gratis proeflessen en trainingstijden.