De Marinierskapel o.l.v. dirigent Arjan Tien
De Marinierskapel o.l.v. dirigent Arjan Tien Louis Meulstee

Uniek Vrijheidsconcert op Koningsdag in Wageningen

26 maart 2022 om 10:59 Lokaal Deel je nieuws

De Nederlandse Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Duitse Musikkorps der Bundeswehr spelen op 27 april voor het eerst samen, 75+2 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Stad der Bevrijding. Ze spelen hun favoriete stukken met medewerking van voicewinnaar Dennis van Aarssen. Vanwege de oorlog in Oekraïne nodigen we vluchtelingen uit bij dit symbool van hoop. De opbrengsten van het benefietconcert gaan naar Covax om mensen wereldwijd van corona te bevrijden.

De organisatoren, Rotaryclub Wageningen en de Duitse Rotaryclub Wipperfürth Lindlar/Romerike Berge en de muziekkapellen waren blij dat het symbolische Vrijheidsconcert dit jaar wel door kan gaan en dat we onze vrijheid kunnen vieren. Wie had kunnen denken dat de betekenis van vrijheid actueler en voelbaarder zou zijn dan ooit.

Covid-19 heeft ons twee jaar lang bewegingsvrijheid en samenzijn ontnomen (en het gevaar blijft zolang het virus over de wereld gaat en muteert). De oorlog in Oekraïne laat ons voelen hoe belangrijk het is om te leven zonder bezetting en onderdrukking. De strijd hiertegen kan alleen succesvol zijn door samenwerking en vastberadenheid. Het Vrijheidsconcert staat hiervoor symbool. De muziekkapellen vertegenwoordigen legeronderdelen, die ruim 77 jaar geleden nog als vijanden tegenover elkaar stonden. Nu maken ze samen muziek en staan als vrienden op het podium.

De gerenommeerde muziekkapellen spelen hun favoriete stukken. Dennis van Aarssen verrijkt het programma vocaal met zijn warme karakteristieke stem. De bigbandnummers zijn de winnaar van de Voice of Holland in 2019 en van de Edison Jazzism Publieksprijs in 2020 op het lijf geschreven. Het samenspel zal een unieke muzikale beleving geven. De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan het streven naar vrijheid. Het bedrag dat overblijft na het concert zetten we in voor een succesvolle wereldwijde vaccinatie door samenwerking Rotary en Covax.

Bovendien: Tot 100 toegangskaarten worden gratis verstrekt aan vluchtelingen in Wageningen e.o. om hen op deze manier de vrijheid en verbroedering te laten ervaren. Voor elke 4 kaarten die verkocht worden, schenken wij 1 kaart aan een vluchteling in Wageningen. Dus bezoek het Vrijheidsconcert voor uw plezier en voor het goede doel!

Kaarten koopt u op www.junushoff.nl. Het concert is woensdag 27 april 2022, vanaf 20u in de Grote Zaal. De prijs is € 34,95 (incl. garderobe en pauzedrankje). Meer info www.rotarywageningen.nl.

advertentie
advertentie