De succesvolle flexwerkplek aan de Bergstraat verhuist naar het hart van de stad.
De succesvolle flexwerkplek aan de Bergstraat verhuist naar het hart van de stad.

Flexwerken in de Immanuelkapel in Wageningen

5 februari 2024 om 20:33 Overig Tips van de redactie

WAGENINGEN Met ingang van 1 maart kun je flexwerken in het centrum van Wageningen, in de Immanuelkapel aan de Markt 25. De succesvolle flexwerkplek aan de Bergstraat verhuist dan naar het hart van de stad.

Afgelopen dinsdag was een grote dag. Midden in de kapel had Menno Helmus, voorganger van de Vineyard gemeente, twee tafels gezet. Bestuursleden van Vineyard, de eigenaars van de kapel, en de directie van de Leger des Heils-afdeling “Geloven in de Buurt” tekenden een contract om in de toekomst samen te gaan werken. Het Leger des Heils levert mankracht, Vineyard de ruimte. Janneke en Jelle Huisman, medewerkers van het Leger des Heils, leerden Menno kennen bij het overleg van de gezamenlijke kerken in de stad. In corona-tijd had Vineyard ook al tijdelijke werkplekken in de kapel. Door de nieuwe samenwerking krijgt dit nu een vervolg.

In 2021 begonnen Jelle en Janneke hun plan voor flexwerkplekken vorm te geven aan de Bergstraat. Het Leger des Heils vond het idee zo interessant dat ze in dienst kwamen om het project uit te voeren. “We proberen op een eigentijdse en toegankelijke manier bij te dragen aan de bloei van de stad. In corona-tijd zagen we dat veel mensen last hadden van eenzaamheid. Vooral voor internationale studenten en starters was het lastig. Met de flexplekken doen we daar iets aan.” Inmiddels weten veel mensen de weg te vinden. In 2023 telden Janneke en Jelle 1634 bezoeken. De nieuwe ruimte in de Immanuelkapel zal worden ingericht met vier in hoogte verstelbare zit-sta bureaus. Verder is er ruimte voor vaste bureaus. Uiteraard is er ook wifi, water en koffie of thee. Voor flexwerkers is het een mooie plek om geconcentreerd te kunnen werken. Maar er is meer dan werk. “We hebben vaak mooie gesprekken bij de koffie of tijdens de lunch”, zegt Janneke, die drie dagen in de week als gastvrouw aanwezig is. Zij doet dat niet alleen, inmiddels draait de werkplek met een team van betrokken vrijwilligers. Studenten kunnen op vertoon van hun studentenkaart gratis komen werken. De overige gasten dragen naar draagkracht bij aan het project. Janneke legt uit hoe een dag eruit ziet: “We beginnen de dag met een korte stand-up meeting en verdelen de dag in vier stilte-blokken van 90 minuten. Tussendoor drinken we de beste koffie van de stad, van Columbus, en we lunchen vaak samen.” 

Meer informatie is te vinden op www.werkplekwageningen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie