Jaeda Uijterwaal en Jaliyah Manuputty;
Jaeda Uijterwaal en Jaliyah Manuputty; Nikki Versteeg

Wageningse Jaliyah Manuputty pakt dubbel goud tijdens plaatsingswedstrijd

5 februari 2024 om 20:50 Overig

WAGENINGEN Op zaterdag 27 januari turnden Jaeda Uijterwaal en Jaliyah Manuputty uit Wageningen hun derde plaatsingswedstrijd in Amsterdam. Samen met de turnsters van Hellas Tiel gingen zij weer de strijd aan in de teamcompetitie van supplement E. 

De meiden begonnen met wat onzeker inturnen op balk, maar wisten het hoofd koel te houden en vervolgens beiden op dit toestel een goede oefening neer te zetten. Daarna was het de beurt aan vloer, waar zowel Jaeda als Jaliyah met succes nieuwe elementen in hun oefening wisten toe te voegen. Ook op het toestel brug en sprong gaven ze weinig punten weg. Dit resulteerde niet alleen in een eerste plaats met het team, maar leverde ook individueel podiumplaatsen op. Jaeda behaalde de derde plaats en Jaliyah mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor de districtsfinale en de toestelfinale op sprong. Jaliyah wist daarnaast ook nog een toestelfinale brug en vloer te bemachtigen. 

Op zondag 28 januari was het de beurt aan de middenbouw turnsters uit niveau 3 om hun tweede teamwedstrijd te turnen. Vajenne Rozema, Liora Gerritsen, Amiah Thomassen, Joy van Ee en Zola Antic wisten elkaar als team mooi aan te vullen. Ze gingen van start op het toestel vloer, waar ze hun oefening al met veel meer zelfvertrouwen wisten te brengen. Ook op sprong ging het de meiden prima af. Op het toestel brug en balk werd wisselend gepresteerd, maar werden desondanks wel wat persoonlijke overwinningen behaald. Het team werd vierde en mag zich nu gaan opmaken voor de derde wedstrijd, die op 10 februari zal plaatsvinden in Amsterdam.

Joy van Ee, Liora Gerritsen, Amiah Thomassen, Zola Antic en Vajenne Rozema
Jaeda Uijterwaal, Mara Visser, Jill van Ommeren en Jaliyah Manuputty
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie