Gijs van de Logt met zijn debuutroman 'David en ik'.
Gijs van de Logt met zijn debuutroman 'David en ik'. Kees Stap

Wageningen, vriendschap en voorspellingen: Het verbluffende verhaal van Gijs van de Logt

21 februari 2024 om 08:43 Overig

WAGENINGEN In het begin van deze eeuw studeerde Gijs van de Logt in Wageningen. Daar ontmoette hij een vriend die hem tijdens een stapavond verbaasde met de mededeling dat hij gedachten kon lezen en in de toekomst kon kijken. Die mededeling zette het leven van Gijs op zijn kop. Ruim 20 jaar later heeft hij zijn ervaringen opgeschreven in zijn debuutroman ‘David en ik’.

De 23-jarige Gijs (in het boek heet hij Pim) is van slag, maar tegelijkertijd gefascineerd door dat wat zijn vriend hem in vertrouwen vertelt. “Ik besloot om hem niets meer te vertellen”, zegt Gijs 22 jaar later. “Maar tegelijkertijd merkte ik dat er allerlei bijzondere dingen gebeurden. Mijn vriendschap met een meisje, op wie ik stiekem verliefd was, verdiepte zich op wonderlijke wijze. En plots verscheen de onweerstaanbare Eva, en had ik eindelijk mijn al jaren verlangde vriendin.”

Om te verwerken wat voor bijzonders er allemaal gebeurde, besloot Gijs om alles op te schrijven. “Een jaar of zes geleden besloot ik dat het allemaal zo krankzinnig was dat ik er een boek over moest maken. Dat bleek echter een stuk lastiger dan gedacht, er kwam meer bij kijken dan ik vermoedde. Maar ik ben nu heel blij met het resultaat.”

‘David en ik’ is volgens Gijs een roman voor iedereen die ervaart dat er meer is tussen hemel en aarde. “Het is een geromantiseerd verhaal over wat er allemaal gebeurd is. Lees mijn verhaal en vorm zelf je oordeel. Voor Wageningers is het daarnaast extra leuk dat er veel bekende plekken terugkomen in het boek. Ik ontmoette mijn vriend aan de Rijn, we gingen vaak naar de Wolfswaard, we gingen uit bij Unitas en onze stapavonden eindigden vaak in de Bunker, de kroeg onder de studentenflat Dijkgraaf.”

David en Gijs zijn nog steeds bevriend. “Ik heb hem uiteraard ook verteld over mijn boek. Dat vond hij prima. Sterker nog, hij vertelde dat hij twintig jaar geleden al wist dat ons verhaal een boek ging worden. Bijzonder toch?”

Gijs presenteert zijn roman op vrijdag 1 maart vanaf 17.00 in de bblthk. ‘David en ik’ is daarna voor 23,99 euro te koop in de boekhandel, of via www.gijsvandelogt.nl.

advertentie
advertentie