Team Primetime met Samuel, Aukje en Berend
Team Primetime met Samuel, Aukje en Berend La Prime/MU

Sabelteam La Prime pakt brons in Domstad

11 april 2024 om 22:32 Overig

WAGENINGEN/UTRECHT Het jaarlijkse internationale DOM toernooi in Utrecht trok ook dit jaar weer veel deelnemers uit binnen- en buitenland. Met een groot aantal deelnemende teams op zaterdag en een overweldigende aanloop op het individuele toernooi op zondag barstte de zaal bijna uit zijn voegen; het DOM toernooi is met recht het grootste schermtoernooi van Nederland.

De Wageningse schermvereniging was uiteraard ook te vinden op dit mooie toernooi in de Domstad. Net als voorgaande jaren werd een sabelteam uitgevaardigd. Coach Chris Zanen moest helaas afmelden, maar desondanks steeg het team onder leiding van trainer Aukje Martens boven zichzelf uit. Jeugdschermers Samuel Kruit en Berend Willemen wisten op onnavolgbare wijze de tegenstanders te overklassen. Ook veteraan Andrea Lenting leverde haar buitengewoon nuttige bijdrage aan team ‘Primetime’, dat onder een luid uitroepen van de yell ‘biem biem La Prime’ zichzelf ongeslagen naar de finale wist te schermen.

In de finale tegen het top team uit Amsterdam werden de piketpaaltjes even rechtgezet. Waar de Amsterdammers het voetballen verleerd lijken te zijn, kunnen ze zeker nog goed schermen. Bij het opmaken van de balans over het hele toernooi bleek team ‘Primetime’ uiteindelijk genoeg punten gehaald te hebben voor een welverdiende derde plek.

Interesse in schermen gekregen? Bij Schermvereniging La Prime worden alle drie de wapens beoefend. Kijk op de website voor meer informatie en gratis proeflessen, voor jong en oud.

advertentie
advertentie