Open Monumentendag Wageningen biedt dit jaar weer een bijzondere selectie aan open huizen en wandelingen.
Open Monumentendag Wageningen biedt dit jaar weer een bijzondere selectie aan open huizen en wandelingen.

Open Monumentendag Wageningen

1 september 2021 om 22:56 Overig

WAGENINGEN - Met het uitnodigende thema ‘Mijn monument is jouw monument’ hoopt het comité Open Monumentendag Wageningen zoals vanouds weer vele bezoekers te mogen verwelkomen. Op zondag 12 september van 12.00 tot 17.00 uur worden weer welwillend deuren geopend van monumenten en markante plekken voor een kijkje achter de schermen. 

De start vindt om 12.00 uur plaats in de Grote Kerk, met een openingswoord van burgemeester Floor Vermeulen. In de kerk is tevens een informatiekraam te vinden met verkoop van publicaties van het comité. Bij dit centrale informatiepunt starten gedurende de dag ook de rondleidingen van het stadhuis en de stadsgrachtwandeling. In verband met de coronamaatregelen is voor de rondleidingen in het stadhuis en de watertoren een inschrijving vooraf vereist. 

Voorafgaand aan Open Monumentendag is in de bblthk een expositie met fraaie foto’s van Mark Vogt van alle panden en plekken van de Open Monumentenroute. Deze tentoonstelling is tot en met zondag 12 september te bezoeken. 

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten, openstellingen en inschrijvingen op de website.

www.omdw.nl.

advertentie
advertentie