Archieffoto.

Korfballers Wageningen komen net te kort tegen HKC

29 november 2021 om 12:33 Overig

WAGENINGEN Afgelopen zaterdag de tweede uitwedstrijd voor Wageningen. Nu tegen het sterke HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Wageningen moest winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Dat het een zware kluif zou worden, stond van te voren vast.

Wageningen begon niet al te voortvarend, terwijl HKC in die beginfase ook enkele aanvallen nodig had om tot scoren te komen. Na de snelle 1-1, had HKC het daarna een poosje alleen voor het zeggen, mede omdat de tweede aanval niet tot scoren kwam en liep uit naar 5-1.

Aanvallend werden er die fase te vaak verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de bal weer snel kwijt was. Scoorden de Wageningers wel, dan had HKC meteen het antwoord klaar. Bij een achterstand van 9-5 leek Wageningen eindelijk het ritme gevonden te hebben. Langzaam maar zeker maakte Wageningen het de thuisploeg steeds moeilijker en kwam langszij bij 11-11. Helaas , in de laatste seconde van die eerste helft werd het toch nog 12-11.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste periode. Tot 14-13 bleef Wageningen nog bij, maar daarna nam HKC weer een ruime voorsprong van 5 doelpunten (18-13). Wageningen toonde echter, evenals de eerste helft, voldoende veerkracht. Bij de stand 20-17 bleek Wageningen geenszins gebroken, en deed er zelfs nog een schepje bovenop en kwam terug tot 20-20. Drie minuten voor tijd was het reuze spannend. Jiske van Brenk forceerde een stip, die in eerste instantie door haar werd gemist maar door te vroeg inlopen mocht worden overgenomen en toen faalde ze niet (24-23). Met nog twee minuten te gaan kon het nog alle kanten op. Toen Wouter ter Maten 24-24 aantekende leek een gelijkspel nabij. Helaas zat het arbitrale duo de laatste seconden van de wedstrijd opnieuw niet op één lijn waardoor ten onrechte een stip werd toegekend aan HKC en Wageningen alsnog met lege handen naar huis kon (25-24).

Doelpuntenmakers: Nena Ellermeijer 5x, Steven Landman en Tim Dekker 4x, Jiske van Brenk 3x, Pim Steenbergen en Wouter ter Maten 2x, Saskia vd Zee, Xanne Ketelaar, Michelle van de Tempel en Danieke van de Hoef 1x.

Zaterdag a.s. zou de eerste thuiswedstrijd op het programma staan om 16.00 uur tegen Nieuwerkerk. In verband met de nieuwe corona maatregelen zal deze wedstrijd zeer waarschijnlijk niet doorgaan.