Burgemeester Floor Vermeulen hield zijn nieuwjaarstoespraak bij Thuis.
Burgemeester Floor Vermeulen hield zijn nieuwjaarstoespraak bij Thuis. Gemeente Wageningen

Geslaagde start 2022

5 januari 2022 om 09:17 Overig

WAGENINGEN Nieuwjaarsnacht is in Wageningen goed verlopen. Burgemeester Floor Vermeulen spreekt van een geslaagde start van het nieuwe jaar. Wel waren er enkele incidenten. 


“De meeste Wageningers hebben zich goed gedragen”, aldus Vermeulen. “Daarvoor mijn complimenten. Helaas waren er wel enkele opstootjes en vechtpartijen. Op de Kruisstraat en de Haarweg moest de politie daarvoor optreden. De brandweer moest vijf buitenbrandjes in containers blussen. Maar al met al ben ik tevreden. Er is geen enkele Wageninger in het ziekenhuis beland.” Vermeulen vond ook dat een groot deel van de Wageningers zich aan het vuurwerkverbod hield. “Er werd wel in beperkte mate geknald, dat vond ik jammer. De politie en onze handhavers hebben in een paar gevallen opgetreden.”
In zijn digitale nieuwjaarstoespraak deelde Vermeulen mee dat Wageningen afgelopen jaar korte tijd meer dan 40.000 inwoners had. “Mijn hoop is dat we die groei vasthouden, want zo kunnen we als gemeente meer bereiken.” Vermeulen riep alle inwoners op om in maart te gaan stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. “Er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie