Laura Hofenk en Hans Hooft spelen Boggle in de 70's pop-up hotelkamer.
Laura Hofenk en Hans Hooft spelen Boggle in de 70's pop-up hotelkamer. Kees Stap

70’s hotelkamer in De Wereld

13 januari 2022 om 09:57 Overig

Een feest van herkenning


WAGENINGEN Een zwartwit tv’tje met maar twee zenders. Een pick-up om plaatjes te draaien. Oranje gordijntjes. Een groene prullenbak. Een sprei op het bed. Kleurrijke kopjes met filterkoffie. In Hotel de Wereld is een kamer ingericht met spullen uit de 70’s. Een feest van herkenning voor wie die jaren zelf heeft meegemaakt.

De kamer is een initiatief van Hans Hooft en Laura Hofenk. Hans is eigenaar van Hotel de Wereld. Laura is al jaren idolaat van de jaren zeventig. Begin december opende zij in de Hoogstraat zelfs haar eigen winkel; Lauras70slife. “Dat vond ik zo’n mooi initiatief dat ik Laura uitnodigde om samen koffie te drinken”, zegt Hans. “Ik werk graag samen met andere energieke ondernemers in de stad. Laura straalt die energie uit en al snel vlogen de ideeën over tafel.” Laura bruist van de creatieve ideeën en wil die graag met anderen realiseren. “Toen Hans contact met me opnam, borrelde bij mij meteen het idee op om een hotelkamer in richten in de stijl van de jaren zeventig. Mijn winkel moest helaas na twee weken al weer sluiten vanwege de lockdown. Via de hotelkamer kon ik gelukkig toch weer met iets positiefs bezig zijn.”

Het tweetal ontdekte dat zowel het hotel als Lauras70slife te maken hebben met vrijheid. “Ons hotel is natuurlijk het hotel van de vrijheid”, legt Hans uit. “Dat heeft te maken met 5 mei. Maar we geven het ook een modern tintje. Zo hebben we de afgelopen tijd speciale vrijheidskamers ingericht rond mensen als Nelson Mandela, Aletta Jacobs, Bob Dylan, Pippi Langkous en Colin Kaepernick.” Volgens Laura staan ook de jaren zeventig voor vrijheid. “Er kon en mocht veel in die tijd. Er was hoop en weinig zorgen. Dat zag je terug in de interieurs. Bonte psychedelische kleuren en veel plastic.”

Bijzonder is dat Laura zelf de jaren zeventig nooit heeft meegemaakt. “Ik zeg altijd dat ik te laat ben geboren. Ik ben al jaren fan van dat tijdperk. Mijn huis is dan ook in die stijl ingericht. Op een gegeven moment puilde mijn huis uit en zo is het idee van de winkel ontstaan. Daar wil ik meer doen dan alleen maar spullen verkopen, ik wil ook die sfeer van de jaren zeventig samen met anderen beleven. Die sfeer heb ik ook in deze hotelkamer aangebracht. Zo zijn er spellen uit die tijd die je samen kunt spelen. En je kunt plaatjes draaien, dat beleef je bewuster dan Spotify aanzetten. Koffie zetten doe je met een filter en gemalen koffie, toch wat anders dan op een knop drukken. Nu de kamer af is, ben ik heel tevreden. Als ik hier rondkijk, voel ik me helemaal thuis.”

Ook Hans is blij met het resultaat. “Laura mocht helemaal haar gang gaan. Er was slechts één voorwaarde: omdat het een tijdelijke kamer is mocht ze niet in de muur gaan boren. O ja, en de wifi en de ‘nieuwerwetse’ tv doen het ook gewoon. Het blijft tenslotte wel een hotelkamer met de bijbehorende service voor onze gasten. We gaan trouwens de komende weken ook onze tuktuk met take away ombouwen in seventies stijl met muziek, inrichting en veel lekkers uit die tijd.”

De 70’s kamer is te boeken tot 14 februari. “In principe gaan we hem daarna ombouwen als vrijheidskamer met als thema Vaclav Havel, de oprichter van de vrijheidsbeweging Charta77. Maar als ie heel populair wordt, houden we hem misschien nog wat langer open”, zegt Hans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie