Lange tijd durfde Timman het vanwege corona niet aan om te spelen.
Lange tijd durfde Timman het vanwege corona niet aan om te spelen.

Rentree Timman helpt schakers niet

14 maart 2022 om 18:16 Overig

WAGENINGEN Na twee jaar inactiviteit nam Jan Timman zaterdag weer plaats achter het bord voor de SV Wageningen. Hoewel hij zelf de draad weer moeiteloos oppakte met een vlotte overwinning, hielp dat zijn team niet. Tegen Paul Keres leed het team een 2½-7½ nederlaag. Toch was dat geen schande, want de club uit Utrecht is de gedoodverfde kampioen.

Lange tijd durfde Timman het vanwege corona niet aan om te spelen. Nu zag hij het weer zitten en daarmee werd het Wageningse team weer flink versterkt. Dat bleek, want op de bovenste borden wist Wageningen de Utrechters goed partij te geven. Timman won vlot en ook Sander van Eijk kon het punt bijschrijven. Daarvoor had hij in het eindspel echter wel de hulp van de tegenstander bij nodig. Chiel van Oosterom en Erwin Oorebeek gaven hun sterke tegenstanders goed partij, maar moesten toch in verlies berusten.

Op de onderste borden kwamen de Wageningers flink tekort. Bert Torn behaalde nog wel een gedegen remise, maar de overige vijf partijen gingen verloren. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Vooral Tjerk Sminia, invaller Joren Mulder en Arjen van Herwaarden hadden kansen, maar richting de tijdnoodfase ging het alsnog mis. Net als Jeroen Franssen en Fred Jonker moesten zij een nul noteren.

advertentie
advertentie