Lekker bouwen tijdens SpelenmaaR in Tuindorp
Lekker bouwen tijdens SpelenmaaR in Tuindorp Ilse van der Put

SpelenmaaR op tournee deze zomer

Overig

Kick off in speeltuin Tuindorp

Wageningen In Tuindorp was afgelopen zaterdag de kick-off van SpelenmaaR. Deze pop up speelplek gaat in de zomer op tournee door Wageningen.


Pauline Schakenbos

Zaterdag was het Midzomerfeest in Tuindorp met, bovenop het heerlijke zwembad en leuke speeltoestellen, verhalenverteller Amid Hagouchi, een rommelmarkt, een Rad van Fortuin, poffertjes en frietjes. 

En er was de kick off van SpelenmaaR. Er lag een grote verzameling lossen dingen, dozen, buizen, banden, kratten, goten. Het lag uitdagend klaar op het gras. Ze prikkelden de fantasie om er een hut, een hindernisbaan of wat je maar wilt van te maken. 

SpelenmaaR is een initiatief van Franziska Nath en Johanna Schröder van Creatiefhuis Wageningen en Ilse van der Put van Empowerment by Playing. Dit type spel komt uit Denemarken en heet een ‘Loose Parts Adventure Playground’, een losse spullen avonturen speelplek.

Franziska: “We willen het buitenspelen stimuleren. Kinderen spelen steeds minder buiten, ook in Wageningen. De coronacrisis heeft dit nog versterkt. Deze spullen nodigen uit om vrij te spelen, lekker je fantasie gebruiken. En om samen te spelen, ook als je elkaar nog niet kent. Als je samen gaat bouwen en ontdekken, kan iedereen meedoen. Uitproberen, helpen vasthouden of verzinnen hoe je het vast kunt maken. Er is duct-tape en touw. Ga er maar mee aan de slag.”

Ilse vertelde aan de kinderen het verhaal van de boog: “Weet je hoe die is uitgevonden? Niet door volwassenen, die hadden geen tijd. Het zijn kinderen geweest die spelenderwijs de boog hebben uitgevonden.”

Deze zomer gaat SpelenmaaR op tournee door Wageningen. Ze komen in verschillende wijken langs. Dit gebeurt in samenwerking met de Kindercultuurzomer en dankzij een startsubsidie van het Initiatievenfonds van WageningenDoet.nu. 

Wil je op de hoogte blijven van SpelenmaaR, stuur dan een e-mail naar info@ilsevanderput.nl

advertentie
advertentie