Wageningen had er weer echt zin in.
Wageningen had er weer echt zin in. Cees Beumer

Iedereen blij met terugkeer Woetstok

Overig

‘With a little help from my friends’ 

WAGENINGEN Iedereen was blij dat muziekfestival Woetstok eindelijk weer terug is. Wageningen had er weer echt zin in. Dat werd dan ook bevestigd door de massale opkomst van zowel oudere als jonge muziekliefhebbers op zaterdag in het Torckpark.

Peter van Herpen

Al snel na aanvang van het festival zochten steeds meer mensen hun plekje op het grasveld voor het podium. Vanaf het eerste begin was het duidelijk. De Wageningers hadden weer zin in Woetstok. Het Wagenings muziekfestival dat sinds de start, zeven jaar geleden, inmiddels een vast plekje heeft veroverd in veel Wageningse harten. Door de onderbreking van twee jaren vanwege corona leek de behoefte aan een festival met live muziek zelfs alleen nog maar sterker te zijn geworden.

Voor de oudere festivalgangers was het ook een soort van reünie. Mensen zagen en spraken elkaar weer voor het eerst sinds lange tijd. Ook wisten dit jaar weer opvallend veel jongeren en gezinnen de weg te vinden naar Woetstok.  Toen de Stray Cats het podium betraden was het Torckpark inmiddels al helemaal volgestroomd. 

De muziek van Stray Cats werd vertolkt door een band die eigenlijk niet bestaat. Ze noemden zich dan ook The Non-Existing Runaway Boys Band. Drijfveer was de ambitie om samen muziek te spelen van hun muziekhelden van weleer. Ze maakten er een echt feestje van. En het publiek wilde graag aan dit feestje meedoen. Enthousiast werd mee gedanst op de opzwepende muziek. De massa kwam in beweging. En dat is het leuke van Woetstok: oud en jong dansen en genieten samen.

In de avond trok de vertolking van Talking Heads aandacht. De gelegenheidsformatie ‘Once in a Lifetime’ bestond grotendeels uit Wageningse muzikanten die al eerder op het podium van Woetstok hebben gestaan. Ze lieten zich inspireren door de New Wave muziek van deze legendarische en bovenal eigenzinnige band. Op hun beurt voegden de vertolkers met hun eigen(zinnige) interpretatie een extra waarde toe aan het fenomeen ‘eigenzinnigheid’ dat de muziek van Talking Heads zo bijzonder maakt. Bovendien was er veel aandacht besteed aan de presentatie op het podium. Dat maakte het geheel alleen nog maar amusanter en aantrekkelijker.

Helaas kwam de act van U2 te vervallen omdat de zanger verhinderd was. Daarom schoof Joe Cocker door naar de slotact. Deze 10-koppige formatie had al eerder op voorgaande afleveringen van Woetstok zijn kwaliteit en waarde bewezen en zorgde derhalve voor een adequate vervanging. Op echte kwaliteit kun je altijd terugvallen. Het festival werd traditioneel afgesloten met de song ‘With a little help from my friends.’

advertentie
advertentie