Stoepkrijtfeest Montmartre 2021
Stoepkrijtfeest Montmartre 2021 De Culturele Ronde

Montmartre aan de Rijn

Overig

WAGENINGEN Op zaterdag 20 augustus 2022 kan iedereen weer volop genoten van Parijse sferen tijdens de derde Montmartre aan de Rijn. Na het succes van de vorige zomers wordt de kunstmarkt wederom georganiseerd door De Culturele Ronde, in samenwerking met Robert Frijlink (SOW/Proef Wageningen) en Laurens van der Zee.

Iets groter en nog gezelliger!

Op deze speciale kleinschalige kunstmarkt worden de bezoekers de hele dag getrakteerd op live muziek, poëzie, sneltekenaars, vele soorten kunst, petanque, een programma voor kinderen en jongeren en typisch Franse “délicatesse” verzorgd door de omliggende horeca. Dit alles zal plaatsvinden in de Bergstraat, het kerkplein voor de Bergstraatkerk en op het 5 Mei plein. 

Vorige zomer was Montmartre aan de Rijn met ruim 2000 bezoekers een groot succes. Het prachtige zomerweer hielp hierbij enorm. Maar dat was zeker niet de enige reden: Het was de hele sfeer, de goede zin van alle deelnemers, de vele enthousiaste en genietende bezoekers die deze kunstmarkt steeds weer zo bijzonder maakt. In het bijzijn van de kersverse burgemeester Floor Vermeulen werd het 5 Mei Plein overweldigend versierd door vele (grote en kleine) kinderen tijdens het stoepkrijtfeest. De Franse muziek door het live accordeonspel van Anneke Rot en Gabriël Enkelaar maakten de sfeer compleet. 

Dit jaar wordt Montmartre aan de Rijn nog een stukje groter, veiliger en beter toegankelijk voor iedereen. De hele dag wordt het gebied afgesloten voor alle verkeer. Bij de kramen kan heerlijk worden geneust tussen alle brocante, antieke boeken, streekwaar en kunst. Je kan jezelf laten tekenen door de sneltekenaars. Live muziek en de optredens van dichters komen van een gezellig “tiny house podium” tegenover Hotel de Wereld en bovenaan de trappen van de Bergstraatkerk. 

De Dodgedichters geven de oude Dodge een “sieste de l’après-midi” en zijn hier te vinden. Speel leuk mee met de Provençaalse variant van Jeu de boules (ook wel petanque genoemd). 

Er zijn diverse kinder-  en jongeren activiteiten te vinden zoals Street Art voor tieners. Of Hikaru Dorodango, dit is een Japanse kunstvorm waarbij ballen van modder worden gevormd en gedroogd, om ze vervolgens te polijsten totdat ze op reusachtige glimmende knikkers lijken. Uiteraard is de pop up speeltuin van SpelenmaaR is aanwezig. Meestergoochelaar Janse Heijn is ook weer terug. Hij loopt op verschillende locaties, tijdens Montmartre rond, om iedereen te verbazen met trucs die nooit eerder gezien zijn.

Zoals ieder jaar kan tevens ook onze eigen ‘Sacre Coeur’: de Johannes de Doperkerk (ook bekend als de Bergstraatkerk) bekeken worden, Deze is namelijk open voor bezichtiging.

À tout à l’heure! (hopelijk tot dan!)

Aanmelden kan voor 1 augustus bij de Culturele Ronde. Meer informatie kan je vinden op: www.wageningsecultuurzomer.nl

advertentie
advertentie