KV Wageningen-speelster Milou Bor (vijfde van rechts) werd Europees kampioen. Tweede van links Quinten Vellinga.
KV Wageningen-speelster Milou Bor (vijfde van rechts) werd Europees kampioen. Tweede van links Quinten Vellinga. Collectie Milou Bor

‘Europees kampioen! Hoe vet is dat!’

Overig

WAGENINGEN Wie zou er niet van genieten als je jezelf in jouw favoriete sport Europees kampioen mag noemen? En als je dan ook nog eens pas 14 jaar bent is dat helemaal bijzonder. Dat realiseert de Wageningse korfbalster Milou Bor zich zeker ook. Zij veroverde die titel met RTC De Vallei, een team dat namens Nederland deelnam aan het IKF European Champignonship U15 toernooi in Slowakije en daar de titel veroverde. ,,Europees kampioen! Hoe vet is dat!”, jubelde het jeugdige Wageningse korfbaltalent.

KV Wageningen-spelers Milou Bor en Quinten Vellinga genieten

Dick Martens

Milou vormde samen met onder andere clubgenoot Quinten Vellinga en talenten uit de regioclubs DVO (Bennekom) en SKF (Veenendaal) RTC De Vallei. Een regionaal talenten centrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties. In dat kader speelde RTC De Vallei, omdat zij het beste RTC-team van Nederland waren geworden, het EK in Slowakije.

Al sinds haar zesde korfbalt Milou bij KV Wageningen, waar ze het nog altijd prima naar haar zin heeft. ,,Lol en plezier is voor mij ook heel belangrijk en dat heb ik bij KV Wageningen. Natuurlijk wil je ook op een zo hoog mogelijk niveau spelen en ook dat kan daar. Ik speelde tot nu toe altijd in de hoogste teams van mijn leeftijdscategorie en ben ik opgegeven voor het RTC. Daarin spelen dan de beste spelers en speelsters uit de regio. Met dat team veroverden wij vorig jaar het Nederlands kampioenschap en nu dus ook de Europese titel.” Inmiddels keerde ze met haar teamgenoten weer terug in Nederland, pakte haar koffer uit en eigenlijk ook direct weer in, om lekker vakantie te gaan vieren in Voorthuizen om een beetje bij te gaan komen van het kampioenschap en de 16 uur durende busreis. Vanuit haar vakantieadres blikt ze nog eens terug op al die mooie ervaringen die ze tijdens het EK had opgedaan. ,,We hebben er getraind en onze wedstrijden gespeeld. Best zwaar, maar wel leuk natuurlijk. Ik had eigenlijk de meeste moeite met het vroege ontbijten. Om 9.00 uur moesten we allemaal aan tafel zitten.” Maar de prestaties leden daar niet onder. ,,We rolden prima door de kwalificatieronde, door ruime overwinningen op Tsjechië, Catalonië, Spanje en Polen. In de halve finale wonnen we vervolgens ook van Hongarije. De finale speelden we tegen Tsjechië, die we ook in de kwalificatie hadden verslagen. Hoewel het aanvankelijk wat stroefjes ging wonnen we uiteindelijk opnieuw en waren we kampioen. Echt vet!” Dat vond ook KV Wageningen-voorzitter Wendy Roest-van Aken. ,,Ik ben ook megatrots op Milou en Quinten. Onze jeugd blijft toch de belangrijkste pijler binnen de club. Wat mij helemaal blij maakt is dat Milou ook aangeeft dat ze het geweldig vindt bij ons en graag hogerop wil. Met de instelling dat daarvoor plezier het allerbelangrijkst is weet ik zeker, dat dat haar ook gaat lukken. Dus mijn tip aan Milou en al onze jeugdspelers: ‘Blijf plezier houden, daarnaast hard werken en je steeds weer willen verbeteren.”

advertentie
advertentie