Bert van de Weerd (links) en Evert Glezer zijn twee vrijwilligers van het allereerste uur.
Bert van de Weerd (links) en Evert Glezer zijn twee vrijwilligers van het allereerste uur. Jan Boer

Zaterdag actie voor speelgoed

24 augustus 2022 om 21:22 Overig

WAGENINGEN – De Speelgoedbank Wageningen e.o. met ruim 350 aangesloten cliënten is alweer sinds maart actief aan de Industrieweg. Een dergelijke vrijwilligersorganisatie is helaas geen luxe in deze tijd.

Jan Linders ondersteunt Speelgoedbank

Jan Boer

Maar ook daar gebeuren soms mooie dingen. Zo heeft supermarkt Jan Linders de speelgoedbank uitgekozen voor haar ondersteuning van lokale activiteiten middels het Jan Linders Fonds. Elk jaar is een andere vrijwilligersorganisatie het goede doel. Doelstelling van het Jan Linders Fonds is het ondersteunen van lokale initiatieven, die de leefbaarheid in de omgeving verbeteren. De Speelgoedbank Wageningen e.o. -helaas geen luxe in deze tijd met ruim 350 aangesloten cliënten- is alweer sinds maart actief aan de Industrieweg. Op zaterdag 27 augustus (10 - 15u) is de Speelgoedbank Wageningen zichtbaar en actief aanwezig bij supermarkt Jan Linders aan de Geertjesweg. Er is een groot springkussen op de parkeerplaats, je vindt er popcorn, een suikerspin. Verder zijn er voor heel kleine bedragen contant speelgoed te koop. Er zijn puzzles, (kinder-)boeken en nog veel meer . De opbrengst van de dag wordt door Jan Linders flink aangevuld. Ook kan men statiegeldbonnetjes bij Jan Linders inleveren voor de speelgoedbank.
“Neem wat contant geld mee als je zaterdag deze kant op komt! Want de speelgoedbank is écht niet voor de lol in het leven geroepen!” zeggen de vrijwilligers van de speelgoedbank. Het geld is nodig voor nieuw speelgoed en voor onkosten in en aan het onderkomen aan de Industrieweg. De speelgoedbank kampt met het feit, dat er veel donaties zijn weggevallen. Vrijwilliger Bert van de Weerd: “Wij kijken vooruit. Ook wij zien met angst en beven de energienota tegemoet. Het is heel fijn dat de gemeente garant staat voor de huur van onze locatie Industrieweg 5. Wij voeren nu actie, waarin we sponsors voor drie of vijf jaar aan ons willen verbinden, waarbij men jaarlijks tweehonderdvijftig euro sponsort. Dan kunnen we goed en structureel verder voor kinderen tot twaalf, dertien jaar, die anders vanwege de financiële situatie thuis helaas misgrijpen. Speelgoed is zo belangrijk. Een kind ontwikkelt zich vooral door veel te spelen. Natuurlijk realiseren wij ons goed, dat de voedselbank in deze tijd veel belangrijker is”. Er is een sponsorwand in aantocht, waar de sponsors een plekje op krijgen. De speelgoedbank heeft er ook voor gezorgd, dat zo’n dertig Oekraïense kinderen van speelgoed werden voorzien. Hetzelfde geldt voor kinderen in het asielzoekerscentrum, waar elk jaar speelgoed naar toe gaat. Bert van de Weerd: “Net als de voedselbank merken wij, dat we nu in deze crisistijd hard nodig zijn. Ja, men weet ons te vinden. Mensen, die het nodig hebben, moeten hulp aan durven vragen (verwijsbriefje) via hulpverlener of school. Alles is gratis. Er wordt hier geen euro verspild. Het speelgoed dat we uitgeven is helemaal in orde, er mankeert niets aan”. De hoop van de mensen van Speelgoedbank Wageningen e.o. is helemaal gericht op de activiteit bij en met supermarkt Jan Linders aan de Geertjesweg aanstaande zaterdag (10-15u). Kijk op www.speelgoedbankwageningen.nl.

advertentie
advertentie