Schrijver Rina Stam geeft op 5 oktober een boeklezing bij het Geheugenhuis
Schrijver Rina Stam geeft op 5 oktober een boeklezing bij het Geheugenhuis Rina Stam | Geheugenhuis Wageningen

Boekpresentatie ‘Welke dag is het vandaag?’ bij het Geheugenhuis

19 september 2022 om 14:50 Overig Deel je nieuws

Op 5 oktober geeft auteur Rina Stam een lezing van haar debuut ‘Welke dag is het vandaag?’ bij het Geheugenhuis in de bblthk. Het boek vertelt een herkenbaar verhaal voor mensen die (in)direct met dementie of geheugenverlies te maken hebben. Hoofdpersoon Francis vertelt zelf over haar gedachten, angsten, verdriet en binnenpretjes tijdens haar ziekteproces. 

‘Welke dag is het vandaag?’ levert een indringende tekst op over het pijnlijke verlies van contact dat veel mensen aanspreekt. Schrijver Rina Stam schreef het boek over haar moeder die dementie kreeg. De tekst kreeg Rina in Frankrijk door van haar moeder die al jaren in het verpleeghuis in Nederland woonde. “Als ik achter mijn laptop zat, deed ik mijn ogen dicht en vroeg ik ma hoe ze de ziekte heeft beleefd. Daarna vlogen mijn vingers als vanzelf over het toetsenbord, net alsof ze werden gestuurd.”

Veel herkenning

Tientallen reacties kreeg de Rina inmiddels in haar mailbox van lezers waarvan het overgrote deel mantelzorger is of was. “Het raakt mensen en er is veel herkenning. Er zijn mensen die zeggen dat ze hun moeder nu wat meer begrijpen en mensen die het boek even aan de kant hebben moeten leggen, omdat het te dicht bij kwam,” aldus Rina Stam.

Gratis boek bij boeklezing in het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis is een plek in de bblthk waar je informatie, een luisterend oor en fijne materialen vindt over het leven met geheugenverlies. Dit boek is een prachtige, nieuwe aanvulling op de collectie van het Geheugenhuis. Daarom vinden we het extra fijn dat Rina Stam een lezing komt geven. De eerste 15 personen die zich aanmelden (via post@odensehuiswageningen.nl) en de lezing bezoeken, ontvangen het boek ‘Welke dag is het vandaag?’ gratis. De lezing is op 5 oktober van 13:30 - 14:30 uur in de bblthk. Meer informatie over de lezing vind u op www.odensehuiswageningen.nl/geheugenhuis. 

Bent u niet een van de eerste 15 aanmeldingen, dan kunt u het boek na de lezing ook kopen (zelfs gesigneerd!) tegen een gereduceerde prijs van € 15,00. Graag ter plekke contant afrekenen, pinnen is niet mogelijk. Het boek is tevens verkrijgbaar bij boekhandels Kniphorst en Bruna in Wageningen en Novita in Bennekom. Voor meer informatie over ‘Welke dag is het vandaag?’ www.boekenvanrina.nl

advertentie
advertentie