De toekomst van het pand van Pets Place is nog punt van onderhandeling.
De toekomst van het pand van Pets Place is nog punt van onderhandeling. Kees Stap

Geld voor stadsgracht

Overig

WAGENINGEN Gaat de stadsgracht dan toch eindelijk hersteld worden? Na jaren van mislukte pogingen om een haalbaar plan te maken, komt er nu wellicht vaart in de zaak. Volgens wethouder Maud Hulshof wordt op dit moment onderzocht of het technisch mogelijk is. De resultaten van het onderzoek zien er op dit moment positief uit.

Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om 1 miljoen te reserveren uit de spaarpot voor het onderhoud van de riolering. Die gemeentelijke bijdrage moet andere partijen als de provincie, het Waterschap en Europa overhalen om ook met geld over de brug te komen.

Volgens Hulshof moet begin volgend jaar duidelijk worden of de plannen door kunnen gaan. “Pas na groen licht gaan we daadwerkelijk het geld uitgeven. Ons miljoen is bij lange na niet genoeg om de stadsgracht te herstellen, maar het is wel een voorwaarde van andere partijen om mee te doen. Ik hoop van harte dat het gaat lukken. Want een herstelde stadsgracht maakt onze binnenstad aantrekkelijker, maakt het historisch erfgoed zichtbaar en zorgt voor een noodzakelijke verbetering van de waterkwaliteit.”

advertentie
advertentie