Twee mensen in gesprek op de banenmarkt.
Twee mensen in gesprek op de banenmarkt. Jaap Mons

Banenmarkt in de bblthk

12 oktober 2022 om 10:47 Overig

WAGENINGEN De bblthk aan de Stationstraat was maandagavond 10 oktober rumoerig. De jaarlijkse Banenmarkt voor vrijwilligers werd daar georganiseerd door het Vrijwilligers Centrum Wageningen. In totaal waren er meer dan veertig verschillende organisaties vertegenwoordigd. Vanaf 19:00 tot 21:00 uur konden de bezoekers de tafels en de vertegenwoordigers langs, op zoek naar een geschikte vrijwilligersbaan. Het aanbod varieerde van welzijn tot cultuur, en van natuur tot sport. Kortom, er was voor ieder wat wils.

Door Davey de Groot

Het werd de bezoekers niet makkelijk gemaakt om te kiezen, want overal lag er wel wat leuks of lekkers te wachten op de tafels. Er werden strandballen, lolly’s en pennen uitgedeeld, en sommige organisaties brachten zelfs mini-pizza’s mee. Er ontstonden al gauw enthousiaste gesprekken en de eerste contactgegevens werden uitgewisseld.

Wageningen telt vele organisaties om je als vrijwilliger bij aan te melden. Dat bleek ook vanavond. Eric Amsen (19 jaar) loopt rond met drie flyers in zijn hand: “Momenteel heb ik een tussenjaar, dus zoek ik nog een goede besteding van mijn tijd. Ik kom even rondkijken en laat het een beetje op me afkomen. Tot nu toe leek het werk bij IVN Natuureducatie en Thuis Wageningen mij erg leuk.”

Niet iedereen weet wat er zoal te doen is qua vrijwilligerswerk in Wageningen. Het is een mogelijkheid voor de organisaties om zich in een ongedwongen en gezellige sfeer te profileren. Zo ook voor Roeland Janssen van museum De Casteelse Poort. Roeland: “Zulke avonden zijn goed voor de naamsbekendheid. Het is ook een mooie kans om eens met andere organisaties te praten. Een soort netwerkavond.” Om half acht hebben zich al twee bezoekers aangemeld als potentiële vrijwilligers. Roeland vertelt blij: “Dat is toch al een mooie score.”

Reineke Reiffens van zorgboerderij De Willemshoeve heeft al wat goede gesprekken gevoerd. Reineke: “Niet iedereen hapt gelijk toe, maar neemt wel een folder mee naar huis. Dat plant toch een zaadje en inspireert misschien tot verder contact.” De Banenmarkt gemist, maar toch vrijwilliger worden? Ga dan snel naar de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen: www.vcwageningen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie