Dit zijn de zes muziekmakende studenten: Jurre, Kiki, Joep,  Sofie, Florine en Wessel, samen met vicevoorzitter Carlo.
Dit zijn de zes muziekmakende studenten: Jurre, Kiki, Joep, Sofie, Florine en Wessel, samen met vicevoorzitter Carlo. Jan Boer

Studenten actief voor Manege zonder Drempels

2 november 2022 om 08:42 Overig

WAGENINGEN/BENNEKOM Onder de naam Francerious Request zetten Wageningse studenten van studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius zich 72 uur achter elkaar in om geld bij elkaar te brengen voor het goede doel: de Manege zonder Drempels in Bennekom. 

Jan Boer

Manege zonder Drempels werkt met huifbedden. Mensen met een ernstige beperking kunnen dan, liggend op de rug van het paard, zich ontspannen en van een weldadig gevoel genieten. Voldoende beweging is belangrijk voor je gezondheid. Door het huifbed komen deze mensen op een natuurlijke manier in beweging. Als variatie op het radiogebeuren van 3FM ‘Serious Request’ gaat de studentenvereniging onder het motto ‘Francerious Request’ aan de slag om 72 uur non stop radio te maken, waarbij geld bij elkaar gebracht zal worden. “Het idee van het glazen huis, weet je wel? Wij hebben met de Manege zonder Drempels afgesproken, dat we geld bij elkaar willen brengen voor een tillift, waarmee iemand op de rug van het paard getild kan worden. Wij gaan ons best doen om er iets van te maken. We hebben er zin in!” vertelt Kiki van Elsen van de organisatie. Studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius wil graag de studentenwereld verbinden met de stad. Daarom zet men zich regelmatig in om naar buiten te treden door een lokaal, maatschappelijk doel te ondersteunen. “Twee jaar geleden zijn we begonnen met de organisatie. Maar ja, toen kwam corona… We hebben toen wel iets kleinschaligs gedaan, maar nu willen we groot uitpakken! We hebben gemerkt, dat het systeem werkt. Nu is de samenleving weer open, dus nu gaan we flink uitpakken! Dat gaan we doen van 15 december t/m 18 december van twaalf tot twaalf. We doen dat hier op de vereniging en we willen de hele stad erbij betrekken. In de mensa hebben we een podium, waarop het muziekspektakel plaatsvindt. We zijn met zes mensen. We gaan acties opzetten en iedereen enthousiast maken voor dit mooie doel”, vertelt Carlo van Oijen, vicevoorzitter van de studentenvereniging. De zes mensen, die voor 72 uur continue muziek gaan zorgen, zijn: Jurre, Kiki, Joep, Sofie, Florine en Wessel. “Iedereen mag radio komen maken, muziek aanvragen, leuke acties houden, als het maar geld opbrengt. Voor een meerprijs mag men dingen doen als sponsorloop, hardlopen of fietsen. We gaan op zoek naar bekende Wageningers, die zich voor onze actie willen inzetten, bijvoorbeeld muziek draaien”, aldus Carlo. Kiki enthousiast: “We willen iedereen meekrijgen, we maken contact met alle andere studentenverenigingen en kijken wat er vanuit die kant bijgedragen kan worden”. Jurre Braaksma zit ook in de organisatie: “Zo mooi om op deze manier naar buiten te treden! In de mensa wordt op het podium muziek gemaakt, Er is een bar, een doneerhoek, het komt allemaal een beetje in de kerstsfeer, Iedereen is dag en nacht welkom!” Op zondag 18 december wordt het evenement om twaalf uur afgesloten. Dan wordt het eindbedrag bekend gemaakt.

advertentie
advertentie