Afbeelding
DJ Veller

Jonne pakt zilver in Amsterdam

7 november 2022 om 09:09 Overig Deel je nieuws

Op zondag 6 november was Amsterdam Zuid het strijdtoneel voor de tweede editie van het druk bezette Randstad schermtoernooi. In de ochtend werden de wedstrijden voor leeftijdsgroepen U14, U12 en U10 verschermd en in de middag mocht de rest (15 - 70+) met elkaar de strijd aanbinden.In de groep U12 betrad de 10-jarige Wageninger  Jonne van Wijk de arena. De voorrondes verliepen frustrerend en moeizaam, maar hij wist zich desondanks te kwalificeren voor de knock-out fase. Toen wist het linkshandige talent handig gebruik te maken van de extra tijd en in een paar spannende rondes de finale te bereiken. Na een bloedstollende ontmoeting, waar Jonne ondanks een achterstand toch knap wist terug te komen, trok zijn tegenstandster uiteindelijk aan het langste eind en moest Jonne met 10 tegen 9 genoegen nemen met een welverdiende zilveren medaille. Dit is een prima prestatie voor onze jonge Wageningse schermer.

In de middag was het de beurt aan de oudere jeugd en de veteranen in een gezamenlijk toernooi. Voor schermvereniging La Prime had Michiel Uitdehaag daarvoor zijn wapens uit het vet gehaald. Als veteraan in deze van jeugdig fysieke conditie vergeven competitie waren de kleine overwinningen zwaar bevochten en behaalde hij uiteindelijk een mooie plek in de bovenste helft van de deelnemerslijst.

Schermen is een intensieve, maar blessurevrije vechtsport voor alle leeftijden, ook voor 40+ sporters en mobiliteitsbeperkte beoefenaars. Schermvereniging La Prime heeft trainingen op dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond. Kijk op de website voor meer informatie en kom langs voor gratis proeflessen.

advertentie
advertentie