Afbeelding

Jazz at the Rhine Town Club

Overig

WAGENINGEN Op vrijdag 25 november om 21.00 uur treedt de ‘Jay Jay’s Border Jazzband’ op In theater Junushoff in Wageningen. 

In de zomer van 1999 was trombonist Jay Jay (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers (onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld) aan zich te binden en een nieuwe band was geboren: de Jay Jay’s Border Jazzmen! ‘Jazz uut den Achterhook’ werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de ‘borders” van de jazz. Met onder andere country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen.

Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Sinds een aantal jaren maken ook muzikanten uit Twente en de Veluwe deel uit van dit in oorsprong Achterhoekse orkest. Standplaats van JJBJ is Borculo, met Hotel Berkel Palace als vaste repetitieruimte. Jay’s Jay’s Border Jazzmen kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit. De band treedt regelmatig en met succes op in jazzclubs door heel Nederland en op bekende festivals, zoals in Domburg en ‘s Hertogenbosch, maar ook op verjaardagspartijen, jubilea en bedrijfsfeesten in binnen- en buitenland. De bezetting van de band bestaat uit: Jac Meijs (trombone), Peter van den Bremen (sax, klarinet), Petro Wijnen (trompet), Rob Koch (banjo, gitaar), Etienne Beyé (contrabas) en Cor van Huften (drums).

Kaarten kosten 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. 

advertentie
advertentie