Wessel Donkervoort

Wageningen ontdekt haar eerste ‘Geheim’

Overig

WAGENINGEN Het zoemde al een tijdje rond en ook Stad Wageningen besteedde er aandacht aan: Het Geheim van Wageningen. Een mysterieuze locatievoorstelling die al uitverkocht was nog voor de posters goed en wel waren opgehangen. Het vond afgelopen weekend plaats en onthulde zichzelf aan ruim driehonderd bezoekers, die nu al uitkijken naar de volgende editie.

Afgelopen weekend was het zover. In vijf voorstellingen op 18,19 en 20 november ontdekten bezoekers in ‘Het Geheim’ een kant van Wageningen die ze nog niet eerder zagen. Plekken die bekend klinken, maar door de theatrale verpakking een unieke beleving opleverden. De Stadsbrouwerij, de achteringang van het Heerenstraat Theater, de kelder van de oude SNS bank, het rioolgemaal, allemaal onthulden ze aan de hand van acteurs hun eigen geheim.

Het Geheim van Wageningen is een initiatief van de cultuurontwikkelaars. Niet alleen biedt de voorstelling Wageningers een andere kijk op hun eigen stad, het brengt bewust meerdere theaterverenigingen samen in één productie, onder leiding van collectief Waterlanders en regisseur Jan-Willem Slotboom. Dat leverde ook een bijzondere ervaring voor de acteurs, die voor één keer samenspeelden met collega’s van andere gezelschappen.

De organisatie kondigde aan het einde van de voorstelling aan in november 2023 een nieuwe editie te organiseren, opnieuw samenwerkend met verschillende Wageningse makers. Via www.hetgeheimvanwageningen.nl zal zij binnenkort de eerste plannen en de start van de voorverkoop voor volgend jaar bekendmaken.

advertentie
advertentie