Pauline Schakenbos geeft tips hoe je energie kunt besparen.
Pauline Schakenbos geeft tips hoe je energie kunt besparen. Pieter van Ginneken

Weet je wel wat dat kost?

Overig

WAGENINGEN Wat kunnen we doen aan de hoge energierekening? Dat is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Want zeker nu de winter er aan komt, kun je met gerichte acties energie besparen. Er gaan veel tips rond, maar niet altijd is het goed advies. Daarom is er een landelijke campagne om met elkaar goede energiebesparende tips te delen. Zaterdag was in Thuis de aftrap van de Wageningse campagne.

Help jezelf en anderen de winter door en bespaar energie

De bijeenkomst werd verzorgd vanuit energiecoöperatie Vallei Energie, coöperatie Wageningen op Zon en het Energieloket Wageningen. Energieadviseurs Pauline Schakenbos leggen het doel van de actie uit. “Wij geven allerlei tips die echt werken om energie te besparen. Maar we maken mensen ook enthousiast om die tips weer met anderen te delen. Zo helpen we elkaar. Wij geven mensen folders mee die ze voor zichzelf kunnen gebruiken, of die ze aan anderen kunnen geven. Vandaag hebben we al meer dan 30 mensen mogen ontvangen. Meer dan de helft van hen gaat daadwerkelijk aan de slag om anderen te informeren. Dat is mooi, daarmee gaat het als een olievlek door de stad.”

Pauline geeft alvast drie tips die veel mensen eenvoudig kunnen toepassen om energie te besparen. “Zet je CV-ketel op 60 graden. Dat is ruim voldoende voor een warm huis en warm tapwater. Zet je thermostaat één graad lager. Wanneer je in huis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. En douche niet langer dan 5 minuten. Als je dat doet in plaats van 15 minuten douchen, kan dat een besparing van ruim 100 euro opleveren.”

Kijk voor meer tips op www.samendewinterdoor.nu of www.wageningenduurzaam.nl. Of bezoek het Energieloket voor vragen en advies van een adviseur. Het Energieloket is elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Thuis aan de Stationsstraat. Of kom naar een van de Huizen van de Wijk. In De Nude elke derde woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. In De Pomhorst elke laatste zaterdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur. In Ons Huis elke eerste maandag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49