Rector Magnificus WUR Arthur Mol overhandigt de prijzen in de categorie 'Bijzondere prestaties'. V.l.n.r. Arthur Mol, Sinne de Boer (STW-skeeleren), Evelien Huberts (paardrijden), Anne-Marie Patist (Vada-roeien) en spreekstalmeester Robbert Kamphuis.
Rector Magnificus WUR Arthur Mol overhandigt de prijzen in de categorie 'Bijzondere prestaties'. V.l.n.r. Arthur Mol, Sinne de Boer (STW-skeeleren), Evelien Huberts (paardrijden), Anne-Marie Patist (Vada-roeien) en spreekstalmeester Robbert Kamphuis. Patricia Brouwer

Wageningen eert zijn sporters

31 januari 2023 om 11:49 Overig

WAGENINGEN In een bomvolle sportkantine van Sporthal Het Binnenveld heeft afgelopen maandag de Sportverkiezing 2022 plaatsgevonden. Onder de leiding van spreekstalmeester Robbert Kamphuis reikten burgemeester Floor Vermeulen, Rector Magnificus WUR Arthur Mol en Koen Muhlradt, directeur Sportservice de Vallei de prijzen uit in 9 verschillende categorieën. Waar het voor een aantal winnaars “gesneden koek” was om bij de Sportverkiezing op het podium te staan, was het met name bij de jeugdigen hun moment van “in het zonnetje” staan best spannend.

Voorafgaande aan de uitreikingen werd Bert van der Weerd, de organisator van meer dan tien voorgaande Sportverkiezingen door Sportraad voorzitter Henk Kuiper in het zonnetje gezet. Speciale aandacht was er voor de 82 jarige Frans van Ernst, die na 40 jaar verzorger van het 1e team van ONA’53, afscheid had genomen. Frans kon vanwege gezondheidsproblemen helaas niet aanwezig zijn. Ook afwezig was veelvuldig winnaar in de categorie Professioneel Sporter Annemiek van Vleuten. Zij is op trainingsstage in Columbia. Annemarie werd vanwege haar prestaties in 2022 voor de >10e keer gehuldigd. Het juryrapport sprak over haar prestaties “Commentaar overbodig”.

Verdere winnaars zijn:

  • Sportman: Robert Braam (COERS) vanwege zijn prestaties op NK Tijdrijden als enige amateur tussen Professionals als Tom Dumoulin en Erik Bouwman.
  • Sportvrouw: Mireille Baart (Pallas’67). Zij won van 34 van de 37 wedstrijden waar ze aan mee deed.
  • Sportploeg: Lichte Dubbel -2; Alisha Teerink en Irene Slits (WSR Argo)
  • Talent: Milou Bor (KV Wageningen); Europees Kampioen Team NL U15
  • Jeugdteam: KV Wageningen C1; behoren tot de top-5 van Nederland in hun leeftijdscategorie
  • Trainers(s): Roos Stegeman/Annely Koole (WMHC). Kampioen geworden met “hun” Meidenteam U14
  • Bijzondere prestaties: Sinne de Boer (STW-skeeleren), Evelien Huberts (Paardrijden) en Anne-Marie Patist (Vada-roeien)
  • Vrijwilliger: Frans van Ernst (ONA’53)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie