Met het onthullen van een bord hebben burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Marije Eleveld van Wageningen maandag 30 januari officieel SAM Plein De Roghorst geopend.
Met het onthullen van een bord hebben burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Marije Eleveld van Wageningen maandag 30 januari officieel SAM Plein De Roghorst geopend.

SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen

6 februari 2023 om 20:00 Overig

WAGENINGEN Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Zo reageert de Tweede Kamer in de media op het nieuws, dat het aantal Nederlanders met zichtproblemen razendsnel toeneemt. Het Oogfonds spreekt daarbij van een ‘onzichtbare pandemie’ en oogartsen pleiten voor wetgeving om buitenspelen te stimuleren.

In Wageningen werd maandag 30 januari de daad bij het woord gevoegd. Burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Marije Eleveld openden, onder grote belangstelling van jong en oud, officieel het spiksplinternieuwe SAM Plein De Roghorst bij de Piekschool in Wageningen. Het plein is ingericht voor de beoefening van verschillende sporten, zoals basketbal, voetbal, hockey, tennis en panna. Tijdens de opening konden kinderen al met veel van de sporten kennismaken. Ook kreeg de Piekschool een SAM Beweegkliko overhandigd, vol met sport- en spelmateriaal. Het doel van de herinrichting is om kinderen, jeugd en jongeren te stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen.

SAM de wasbeer is het boegbeeld van Sportservice De Vallei, die staat voor de brede motorische ontwikkeling van kinderen. Naast omwonenden, kunnen ook sportaanbieders en scholen gebruikmaken van de voorzieningen op het plein.

Het heringerichte sport- en speelterrein is een initiatief van Sportservice De Vallei, in samenwerking met de gemeente, de Piekschool en de Belangenvereniging bewoners Roghorst. De Piekschool wist met een sponsorloop 2.500 euro binnen te halen en verdubbelde dat bedrag. De bewonersvereniging droeg zelf 500 euro bij, wist nog 5.000 euro binnen te halen via het Initiatievenfonds Wageningen en plantte een haag ter waarde van 1.500 euro. Vanuit het Lokale Sportakkoord kwam 3.000 euro beschikbaar. De gemeente Wageningen droeg het restant van de benodigde financiën bij om realisatie mogelijk te maken. Het resultaat mag er zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie