Afbeelding

OldStars basketbal van start in Wageningen

20 februari 2023 om 12:10 Overig


WAGENINGEN Op woensdag 1 maart om 15.00 uur zijn alle 55-plussers uit Wageningen en omgeving welkom bij vereniging Pluto om gratis kennis te maken met OldStars basketbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staan ontmoeting en sociaal contact centraal. Opgave is mogelijk via oldstars@plutobasketbal.nl.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Basketbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis.

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. Ze inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten zij zich ervoor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving, thuis of in de buurt. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal, lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers, zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen.

advertentie
advertentie