Vitesse-icoon Nicky Hofs verricht, onder toeziend oog van Hans Polman, de opening van de nieuwe winkel van Rijks Optiek in Oosterbeek.
Vitesse-icoon Nicky Hofs verricht, onder toeziend oog van Hans Polman, de opening van de nieuwe winkel van Rijks Optiek in Oosterbeek. Dick Martens

Rijks Optiek ondergaat een metamorfose

22 maart 2023 om 13:12 Overig

OOSTERBEEK ‘Ineens’ was er in december 2022 de mededeling van vader Hans en dochter Michelle Polman, dat zij met hun zaak, Rijks Optiek, gevestigd aan de Utrechtseweg 147A In Oosterbeek, gingen verhuizen. Al snel denk je dan aan een vestiging in een andere plaats of stad, maar het betrof slechts een verhuizing van een kleine 100 meter oostwaarts, naar nummer 110B. Maar overbrug je dat kleine stukje en met de ‘oude’ winkel nog in je gedachten, dan stap je vervolgens binnen in een complete metamorfose. Dat constateerden afgelopen vrijdag ook de vele bezoekers tijdens de officiële opening, die werd verricht door Vitesse-icoon Nicky Hofs.

,,De veranderingen zijn ‘mega!’, aldus Hans Polman, als hij even tussen de vele blijken van waardering in de vorm van bloemen, cadeaus, omhelzingen en ‘felicitatiehanden’ door, terugblikt op de laatste weken. ,,We zijn de laatste dagen al overspoeld met overweldigende reacties. Het is bijna in niets meer te vergelijken met onze vorige winkel. De winkel is maar liefst vijf keer groter. Voorheen waren we opticien en deden een stukje brilverkoop, maar tegenwoordig bieden we complete oogzorg aan de mensen, we hebben een optometrist en ook een orthoptist, waardoor ook de samenwerking met de huis- en oogartsen veel directer is geworden. We kunnen nu nog beter en preciezer meten. Door de uitbreiding gaat Polman zelf ook meer bijspringen in Oosterbeek. ,,En mocht het nodig zijn dan zal er ook personeel bijkomen. Maar ook in de optiekbranche is er personeelstekort. We krijgen weliswaar genoeg aanbod, maar we willen personeel, dat ook bij ons past, dat onze ambities kan uitstralen. Tevredenheid van de klant, de oogzorg goed uitvoeren en mooie producten uitdragen zijn daarbij onze speerpunten.”

Ook is de zaak uitgebreid met audicien Johan Geltink. ,,Ik ben al 13 jaar bij Hans in dienst, in de winkels in Velp en Huissen, maar ben nu ook geregeld hier. Deze winkel is echt ‘de kers op de taart’, alles onder één dak is natuurlijk ideaal.” Ondertussen meldt ook Nicky Hofs zich. ,,Ik ben trots en vereerd, dat ik de opening mag verrichten. Ik ken Hans al heel lang. Al jarenlang verzorgen hij en zijn personeel voor de Vitesse-selectie de oogmeting, zo is onze vriendschap ontstaan.” Dat wordt door Polman bevestigd. ,,En wij hebben natuurlijk allemaal een geel zwart hart.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie