Dirigent Hans de Wilde vuurt met veel temperament orkest en Toonkunstkoor aan
Dirigent Hans de Wilde vuurt met veel temperament orkest en Toonkunstkoor aan

Lenteconcert Toonkunstkoor

2 mei 2023 om 22:20 Overig

WAGENINGEN - Toonkunstkoor Wageningen geeft op zondag 14 mei om 16.00 uur in theater  Junushoff een lenteconcert. De reden is duidelijk: het is lente! Ook is dit concert een gebaar richting Moederdag. 


Aan alle aanwezige moeders (iedereen mag komen...!) wordt een aantrekkelijke middag voorgeschoteld, met een licht romantisch lenteprogramma: liederen met veel ‘amour’ (liefde),’ rêve’ (droom) en ‘Paris’ van Poulenc en Fauré, gezongen door Tineke Roseboom. De ‘Pavane’(hoofse dans) en de ‘Madrigal’ (lyrisch gedicht) van Fauré, gezongen door het koor. Gevoelige liederen mede door de begeleiding van Mark Toxopeus aan de piano en de expressieve dirigent Hans de Wilde.


Mensen, die wat pittigers willen, komen zeker aan hun trekken. Het Gloria van Poulenc en Les Djinns (de geesten) van Fauré, waarbij het koor een hoofdrol speelt, vallen op door wisselende ritmische maatvoering en razendsnelle teksten. Beethoven combineert de bedrieglijke rust (Meeres Stille) en bevrijdende turbulentie (Glückliche Fahrt) zelfs in één stuk. Van dirigent Hans de Wilde wordt het uiterste gevraagd om het koor op de rails te houden, maar daar heeft men alle vertrouwen in.


Daarbij wordt het koor ondersteund door Tineke Roseboom bij Poulenc, en vooral ook door MarkToxopeus met intense pianobegeleiding bij al deze werken. Het lijkt een lang programma maar alle stukken zijn kort, zodat de spanningsboog ook aantrekkelijk is voor de (klein)kinderen, die hopelijk met de moeders zijn meegekomen. We hopen dat zij ook flink gaan genieten vanmiddag. En we hebben nog een leuke verrassing in petto bij de na-zit op het terras van Junushoff, als het weer mooi is. Het belooft een spannend en feestelijk concert te worden. Entreekaarten van €20, - zijn te verkrijgen op de concertdag bij de Junushoff, en via voorverkoop via onze website www.toonkunst-wageningen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie