Juna van Beek in haar Onbekende Boekhandel.
Juna van Beek in haar Onbekende Boekhandel. Kees Stap

De Onbekende Boekhandel van Juna

7 september 2023 om 20:59 Overig

WAGENINGEN Eind juni opende Juna van Beek in de Junusstraat de deuren van De Onbekende Boekhandel. Een naam die eigenlijk niet klopt. Want inmiddels weten veel Wageningers en bezoekers van de stad de winkel al te vinden. En in De Onbekende Boekhandel vind je veel meer dan alleen maar boeken.

Het was al heel lang Juna’s droom: een eigen boekwinkel die daarnaast allerlei leuke cadeaus verkoopt. Een paar jaar geleden startte zij een online winkel die ze combineerde met een baan. “Dat was leuk, maar ik miste wel het contact met mensen. Toen ik inmiddels was terugverhuisd naar Wageningen waar ik geboren ben, hoorde ik dat dit pand in de Junusstraat te huur was. Met duurzame winkels als Dushi en De Gieterij en Columbus, waar ik zelf nog gewerkt heb, vind ik dit ook nog eens het leukste straatje van Wageningen. Dus ik dacht; als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer.”

In de Onbekende Boekhandel verkoopt Juna nieuwe en tweedehands boeken. Daarnaast verkoopt ze cadeaupakketten, wenskaarten, plantjes en potjes, koffie en thee, delicatessen, geurkaarsen en zeepjes. “Ik wil meer zijn dan alleen een boekhandel. Ik wil iedereen een fijne beleving geven. Als je iemand of jezelf een boek cadeau doet, hoe leuk is het dan om het te combineren met een plantje, een kaart of iets lekkers? Ook is iedereen welkom om in de winkel te genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers en daarbij een boek te lezen of je eigen laptop mee te nemen om rustig te werken. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te bestellen.” Juna werkt met De Onbekende Boekhandel volgens het principe ‘Zo groen mogelijk’. De winkel is dan ook 100% veganistisch en zo milieubewust mogelijk. “Daarom verkoop ik ook tweedehands boeken. Het is toch jammer als boeken in de kast verdwijnen als je ze gelezen hebt. Het leuke is dat mijn klanten dat ook vinden. Steeds vaker brengen ze een tweedehands boek terug, zodat meer mensen hem daarna opnieuw kunnen lezen. De veganistische taartjes bij de koffie zijn handmatig gebakken door Chantal van Het Colofon in Arnhem. Onze verzenddozen en vulmateriaal zijn ongebleekt, we gebruiken zo min mogelijk plastic en onze pakketten worden bezorgd met de fietskoerier. Daarnaast verkopen we geurkaarsen gemaakt met raapzaadwas in plaats van paraffine.”


De Onbekende Boekhandel op de Junusstraat 6 is open van woensdag t/m zaterdag. Donderdagmiddag is de winkel vanaf 14.00 uur gesloten.
www.deonbekendeboekhandel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie