Iris Dekker toont trots haar eigen boek.
Iris Dekker toont trots haar eigen boek. Kees Stap

Iris maakt haar eigen kinderboek

19 september 2023 om 19:25 Overig

WAGENINGEN Trots laat Iris Dekker haar eigen kinderboek zien. De medewerkster van Brownies&Downies heeft het verhaal ‘Sophie en het magische paard’ namelijk helemaal zelf geschreven. Samen met haar collega’s heeft ze de tekeningen gemaakt. “Zelf heb ik die op de voorkant gemaakt.”

Het team van Brownies&Downies Wageningen is naast het zetten van koffie en het maken van broodjes namelijk ook creatief bezig. “Een keer per week komt Erna Westrup bij ons langs en dan gaan we bijvoorbeeld tekenen en knutselen”, legt Iris uit. “Zo hebben we ansichtkaarten en verjaardagskalenders gemaakt die je bij ons kunt kopen. Zelf schrijf ik graag verhaaltjes en voor de grap zei ik een keer tegen Erna dat ik wel mijn eigen boek wilde maken. Zij heeft mij gestimuleerd om dat ook echt te doen. Toen het verhaal af was, heeft iedereen er mooie tekeningen bij gemaakt.”
Het resultaat is ‘Sophie en het magische paard’. Het gaat volgens Iris over een meisje en haar paard die wat anders zijn dan anderen. “Eerst worden zij buitengesloten, maar dan worden ze toch geaccepteerd. Dat lijkt een beetje op ons leven. Je kunt het zien als een waargebeurd sprookje.”

Het boek van Iris is voor 6,95 euro te koop bij Brownies&Downies in de Hoogstraat. Het blijkt een bestseller te zijn, de eerste druk van het boekje was snel uitverkocht. “Vaak vragen mensen ook of ik mijn handtekening er in wil zetten. Of ze willen weten wanneer er een tweede boekje verschijnt. Daar ben ik nu nog niet mee bezig, maar misschien verzin ik wel weer een keer een nieuw verhaal.”

advertentie
advertentie