Afbeelding
Foto door Designecologist via Pexels

5 trucjes waarmee je jouw woonkamer groter laat lijken

20 december 2021 om 15:22 Partnercontent

Ben je in het bezit van een prachtige woning in Wageningen, maar is hij wat aan de kleine kant? Dan vertellen wij je in dit artikel hoe je met 5 simpele trucjes je woonkamer groter laat lijken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Maak gebruik van een spiegel

Een spiegel kan je helpen je woonkamer groter te laten ogen. Met een spiegel zorg je namelijk voor een extra dimensie in je huis. Daarnaast reflecteert een spiegel ligt, wat goed helpt. Hang simpelweg een brede horizontale spiegel op et voilà, de hele ruimte oogt ineens een stuk breder dan dat deze in werkelijkheid is. Hang ze op of zet ze op de grond om een laid back look te creëren.

2. Vermijd donkere kleuren

Een donkere kleur zorgt voor een knusser gevoel, maar maakt de ruimte ook voller en kleiner. Lichte kleuren reflecteren juist het licht, waardoor de kamer al snel groter zal ogen.  De vloer en wanden reflecteren het meeste zonlicht, maak hier dus handig gebruik van en kies voor een lichte kleur. 

3. Zet je bank op pootjes

Wanneer je een groot bankstel wilt, kan het zo zijn dat deze de ruimte afbreekt, waardoor de ruimte kleiner en voller lijkt. Door een bank op pootjes te zetten, creëer je ruimte onder de bank. Je ziet de vloer dan doorlopen, waardoor de ruimte groter en minder vol oogt. 

4. Kies een paar grote accessoires

Natuurlijk wil je het huis het liefst helemaal vol zetten met leuke kandelaars, vazen, fotolijstjes en kleine accessoires. Toch is dit niet heel handig wanneer je een kleine ruimte hebt. Hierdoor lijkt je woonkamer namelijk al snel rommeliger en daardoor ook kleiner. Wij raden aan om een paar grotere accessoires te kiezen. Dit maakt dat je kamer luxer en groter oogt.

5. Gebruik meerdere lichtbronnen

Als laatste raden we je aan om meerdere lichtbronnen te gebruiken en niet te vertrouwen op enkel één lichtbron in het midden van de kamer. Die enkele hang- of plafondlamp in je woonkamer zal net een pool van licht in het midden van de vloer werpen, waardoor je stukken zonder licht kleiner laat lijken. 

Kies bijvoorbeeld voor een design hanglamp boven de eetkamer en een mooie zwarte hanglamp boven de zithoek. Vergeet daarnaast ook de wand- en vloerlampen niet. Hiermee verlicht je de donkere hoekjes en fleur je de gehele woonkamer op. Dit maak dat hij groter oogt.

Welk trucje ga jij als eerste uitproberen? 

advertentie
advertentie