Afbeelding
Foto: Unsplash

Welke vorm spiegel past het beste in je badkamer

21 december 2021 om 10:44 Partnercontent

Hoe bepaal je de juiste vorm voor je badkamerspiegel?

De meeste mensen besteden niet veel tijd aan het nadenken over hun badkamerspiegel en zelfs nog veel minder aan de vorm ervan. Ze fungeren als een decoratief detail dat in de meeste gevallen niet veel aandacht krijgt. Toch zouden meer mensen zich moeten verdiepen in hun badkamerspiegel, omdat die elke dag wordt gebruikt. Niet alleen maakt een spiegel de dagelijkse verzorging stukken gemakkelijker, maar de juiste spiegel kan ook stijl en persoonlijkheid toevoegen aan een badkamer.

Tips voor het kiezen van de juiste badkamerspiegel

Voordat we verder in detail treden over de kenmerken van de spiegel, willen we eerst een paar tips met je delen over het kiezen van de juiste badkamerspiegel. Elk van deze tips zal je helpen om de look te krijgen die je in je badkamer wilt bereiken. Onthoud echter vooral dat het essentieel is dat de spiegel er voor jezelf goed uitziet, aangezien jij de persoon bent die hem elke dag zal gebruiken.

- Houd rekening met de grootte van de wastafel, je eigen lengte en de ruimte aan de muur: Als je een badkamerspiegel uitkiest, moet het glas een paar centimeter boven ooghoogte hangen voor de langste persoon die de badkamer zal gebruiken. Hij moet ook laag genoeg hangen zodat ook korte mensen gemakkelijk erin kunnen kijken.

- Maak een keuze tussen ingelijste en frameloze spiegels: Een andere keuze die je moet maken is of je een ingelijste of frameloze badkamerspiegel gebruikt. Spiegels zonder lijst hebben een strakke, stijlvolle uitstraling die moderner is als je liever de voorkeur geeft aan een spa-achtige sfeer. Spiegels met lijsten voegen extra details toe en kunnen een ruimte opvullen.

Houd deze dingen dus in gedachten terwijl je verder leest en meer te weten komt over verschillende factoren die zullen bepalen welk product het beste voor jou geschikt is.

Vormen voor badkamerspiegels

Spiegels zijn er in verschillende maten, vormen en afwerkingen, dus je kunt echt creatief zijn met de spiegel die je kiest. De meest traditionele optie is een ronde spiegel met een stijl die vergelijkbaar is met andere decoraties. Spiegels kunnen echter ook op maat worden gemaakt om perfect in een ruimte te passen.

Bent je een liefhebber van moderne interieurs? Dan is een minimalistische, slanke badkamerspiegel misschien iets voor jou. Veel van deze spiegels worden geleverd met extra’s zoals schermen waarop de tijd en temperatuur worden weergegeven of met ingebouwde verlichting. Je zult ook moeten beslissen of je de voorkeur geeft aan een ingelijste of een frame-loze spiegel bij het kiezen van de vorm die het beste in jouw badkamer past.

Rond of Ovaal

Een ronde spiegel is altijd een goed idee, het is een klassieker. Maar hij is nog beter als hij wordt gecombineerd met geometrische vormen. Op deze manier vertoont je badkamer een deskundige balans van hoeken en rondingen, en dat is misschien precies waar je naar op zoek bent.

Een ovale badkamerspiegel geeft een tevens frisse twist aan de ronde spiegel trend. De slanke gebogen vorm laat genoeg ruimte over voor chique geometrische armaturen, samen met genoeg open ruimte om behang met een opvallende print beter uit te laten komen.

Rechthoekig of Vierkant

Een badkamerspiegel hoort in de regel niet breder zijn dan de wastafel. In principe moet hij niet te ver boven de wastafel hangen en ook niet te dicht bij de wastafel, tenzij het een hele grote spiegel is. Als je een kleine wastafel hebt kan een verticale rechthoekige badkamerspiegel de juiste vorm zijn omdat hij smal is en toch nog genoeg overzicht biedt.

Het voor de hand liggende voordeel van vierkante of rechthoekige badkamerspiegels is een bredere hoek die op zijn beurt meer licht weerkaatst. Ze maken de badkamerruimte open en voegen meer functionaliteit toe. Badkamerspiegels met scherpe lijnen zijn gemakkelijker te integreren in verschillende interieurstijlen en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, stijlen en maten.

Unieke en sierlijke vormen

Veel huiseigenaren willen graag hun individualiteit tot uitdrukking brengen in de vorm van de badkamerspiegel die ze kiezen. Sommigen van ons willen ook buiten de box denken en gaan voor unieke spiegel vormen voor een badkamerruimte. Het is een geweldige manier om een statement stuk toe te voegen aan je badkamer en geeft het tegelijkertijd ook meer karakter. Ornate spiegels, aan de andere kant, zijn voorzien van opvallende vormen en weelderige frame ontwerpen. Ze worden daarom vaak gebruikt in ouderwetse badkamers met antiek meubilair en armaturen.

Het is een stuk minder uitdagend om een nieuwe badkamerspiegel te installeren dan om een wastafel, toilet of douche te vervangen. Een badkamerspiegel kan een aanvulling zijn op een nieuw decor en meer van de stijl bieden die je prefereert. Het kan ook een meer ingetogen functie hebben, zoals het behang of een wastafel laten schitteren. Welke kant je ook op wilt, de bovengenoemde tips in dit artikel zullen je helpen bij het uitkiezen van de perfecte badkamerspiegel.

advertentie
advertentie