Afbeelding
Foto: Shutterstock

Aantal in crypto investerende jongeren fors toegenomen

15 april 2022 om 12:02 Partnercontent

De afgelopen jaren is het aantal in digitale valuta, crypto, investerende jongeren fors toegenomen. Overigens wordt er niet alleen steeds vaker in deze munten belegd, ook beleggen op de beurs heeft aan populariteit gewonnen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderscheidt verschillende redenen, die dit verklaren. Zo hadden jongeren tijdens de pandemie meer tijd, om bijvoorbeeld een cursus daytraden met crypto of een cursus beleggen op de beurs te volgen. Niet iedereen volgt een cursus; veel jongeren laten zich adviseren door zogenaamde finfluencers, die hun kijk op de verschillende financiële markten online delen. Juist daar waarschuwt de AFM voor; finfluencers wijzen onvoldoende op de risico’s van het beleggen. Een cursus volgen kan de uitkomst bieden.

Cursus om te leren handelen in digitale valuta 

Een cursus in crypto leren handelen wordt door verschillende partijen aangeboden. Je volgt de cursus in je eigen tijd, online. Het is belangrijk goed te doorgronden hoe financiële markten werken, voordat je investeert in de verschillende beleggingsproducten. De digitale valuta zijn er een voorbeeld van, maar denk ook aan andere valuta, ETF’s en bijvoorbeeld losse aandelen. Wanneer je in dergelijke beleggingsproducten investeert zonder goed te snappen hoe de prijs hiervan bepaald wordt, is de kans op een negatief rendement onnodig groot. Investeer daarnaast alleen met geld wat je gedurende een langere tijd kunt missen. Bij een lange beleggingshorizon en een duidelijke strategie is de kans op een groot verlies het kleinst.

Volatiliteit maakt daytraden met crypto interessant 

Het is niet voor niets, dat jongeren specifiek naar een cursus daytraden met crypto kijken. De volatiliteit van deze digitale munten, maakt ze heel interessant voor daytraden. Dat geldt overigens ook voor diverse andere valuta, welke behoren tot de forex markt. Daytraden betekent concreet dat je orders op dezelfde dag verkoopt, als dat je deze afgesloten hebt. Het doel is niet om een zo hoog mogelijk rendement te behalen op een order, maar juist het dagelijks proberen te behalen van kleine rendementen. Iedere dag een halve procent winst behalen, kan je op termijn alsnog een fraai rendement opleveren. Belangrijk bij daytraden is niet alleen een relatief hoge volatiliteit, maar vaak ook voornamelijk discipline; wijk niet af van de strategie die je vooraf uitgedacht hebt.

Doe je eigen onderzoek en laat je niet leiden

Zoals eerder aangehaald wijst de AFM op het risico van het klakkeloos overnemen van de adviezen van finfluencers. Het is van groot belang dat je bij de investering in beleggingsproducten zelf onderzoek doet. Tijdens een cursus leren handelen in crypto gaat men in op de wijze waarop je voor jezelf kunt bepalen of de investering in deze digitale valuta interessant is. Onderdeel hiervan is onder meer een technische- en fundamentele analyse van een dergelijk project. Feitelijk is een digitale valuta namelijk een project, welke een bepaalde toepassing van blockchain technologie uitwerkt. 

advertentie
advertentie