Afbeelding
Afbeelding van loufre via Pixabay

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet?

Partnercontent

Ben je op zoek naar startkapitaal voor je nieuwe onderneming? Of heb je voor je bestaande onderneming extra kapitaal nodig? In beide gevallen kun je voor een zakelijke lening of voor een zakelijk krediet kiezen. Beide financieringsvormen lijken op elkaar, maar zijn in essentie toch anders.

 Wat is een zakelijke lening precies?

Een zakelijke lening is ideaal als je een eenmalige grote uitgave moet doen. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe machine nodig? Of wil je als startende ondernemer een eerste voorraad aanschaffen? In beide gevallen biedt een zakelijke lening uitkomst.

 Welk bedrag je precies gaat lenen, is volledig aan jezelf. Bij een bedrijfslening betaal je uiteraard wel maandelijks of periodiek een bepaald bedrag terug. Om wat voor bedrag dit gaat, hangt af van de afspraken die je met de kredietverstrekker maakt. Hierbij is het zaak om een goede vergelijking tussen meerdere kredietverstrekkers te maken; let hierbij vooral goed op de rente. Des te hoger de rente is, des te meer geld je aan het einde van de rit kwijt bent.

 Een bedrijfslening brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je hoeft zelf geen geld te investeren. Dit geld kun je in je onderneming laten of aan andere dingen uitgeven. Heb je op dit moment niet genoeg liquide middelen in je onderneming? Dan biedt een zakelijke lening al helemaal uitkomst.

 Wat is een zakelijk krediet precies?

Een zakelijk krediet is een krediet dat je kunt gebruiken als je geld nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld met spoed geld nodig om een factuur van een leverancier te betalen? In dat geval kun je je rekening courant krediet aanspreken.

 Dit krediet kun je zien als een bedrag dat je in het rood mag staan. Heb je bijvoorbeeld een courant krediet van 10.000 euro? Dan kun je een bedrag van 10.000 euro in de min staan. Als je nú dat geld nodig hebt, kun je dit geld dus uitgeven. Vervolgens kun je dit bedrag terugbetalen zonder verdere verplichting. Uiteraard moet je hierbij wel rekening houden met het maximum van het krediet.

 Wat is voor jou de beste optie?

Zowel een zakelijke lening als een zakelijk krediet zijn interessante opties. Om zelf de juiste keuze te maken, zou je goed op meerdere punten moeten letten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kosten die je moet betalen? Wat is de looptijd? En naar welke vorm van flexibiliteit gaat je voorkeur uit? Je kan bij New10 kijken wat de mogelijkheden zijn.

 Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van situatie waarin je je bevindt. Heb je met spoed geld nodig? Dan zou een rekening courant krediet de beste optie zijn. Wil je een grote uitgave doen? Dan lijkt het logischer om voor een zakelijke lening te kiezen.  

advertentie
advertentie