Afbeelding
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Ben je een nieuwe student? Zo haal je daar de meeste voordelen uit!

3 november 2022 om 08:21 Partnercontent

Het leven van een persoon bestaat altijd uit meerdere fasen. Je begint bijvoorbeeld op de peuterschool, je gaat naar de basisschool over en je gaat vervolgens naar de middelbare school. Nadat je ook je middelbare school afgerond hebt, ben je op papier student.

Vanaf dat moment verandert het nodige voor je. Je moet op zoek naar een hogeschool waar je je opleiding gaat volgen en je moet meerdere zaken regelen. Dit komt onder meer doordat je ongeveer rond deze periode leeftijd van 18 jaar oud aantikt. Vanaf dat moment moet je bijvoorbeeld een zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering voor een student

Zodra je 18 jaar oud bent, moet je een zorgverzekering afsluiten. Je moet minimaal voor de basisverzekering kiezen, maar je kunt deze nog aanvullen met pakketten. Welke aanvullende zorgverzekering je nodig hebt, hangt uiteraard van je situatie en medische behoeften af.

Je doet er in ieder geval verstandig aan om een goede vergelijking te maken. De premies per maand variëren nogal.

Verder is het aan te raden om zo snel mogelijk zorgtoeslag aan te vragen. Als je onder een bepaalde inkomens- en vermogensgrens zet, heb je recht op deze toeslag. Je bent dief van je eigen portemonnee als je géén gebruik van deze toeslag maakt.

Check of je op andere toeslagen recht hebt

Veel studenten hebben recht op de zorgtoeslag. Dit komt puur doordat studenten vaak niet boven de gestelde inkomens- en vermogensgrens uitkomen.

De kans bestaat dat je op nog meer toeslagen recht hebt. Check hiervoor goed de website van de overheid, verdiep je in de verschillende toeslagen en vraag mogelijke toeslagen direct aan. Doe je dit niet? Dan loop je het nodige geld mis. En dat wil je als student natuurlijk niet.

Vraag een ov-kaart aan

Als je een student bent, heb je recht op het studentenreisproduct van DUO. Met dit product mag je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer in heel Nederland. Ook als je niet met het openbaar vervoer naar je opleiding hoeft te gaan, is het aan te raden om de ov-kaart aan te vragen.

Verdiep je goed in alle zaken

Als je een nieuwe student bent, komt er plots heel veel op je af. Je ontmoet veel nieuwe mensen, je gaat nieuwe dingen leren en je krijgt met volledig nieuwe dingen te maken. Dit hoort bij het studentenleven en bij het feit dat je volwassen wordt.

Om dit allemaal in goede banen te leiden, zul je je goed in alle zaken moeten verdiepen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Kijk dan naar een studenten zorgverzekering. En wil je meer weten over de toeslagen? Neem dan eventueel contact op met een specialist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie