Makelaar Hanita Arns uit Wageningen.
Makelaar Hanita Arns uit Wageningen. Sanne van Westeneng

De passie van makelaar Hanita Arns

23 februari 2022 om 09:08 Zakelijk

WAGENINGEN ,,Wat vliegt de tijd”, verzucht Hanita Arns. ,,Het lijkt alsof het gisteren was, maar het is al weer bijna acht jaar geleden dat ik mijn eigen makelaardij startte.” Acht jaar waarin de woningmarkt haast 180 graden gedraaid is.

door Kees Stap

,,Toen ik in 2014 met Hanita Arns Makelaardij begon, zat de woningmarkt nog flink in de crisis”, blikt Hanita terug. ,,Het was een enorme uitdaging om een huis vlot tegen een goede prijs te verkopen. Nu is het aanbod veel beperkter en moet je als koper snel en gericht handelen om je droomhuis daadwerkelijk te kunnen kopen. Maar wat in al die jaren niet veranderde, is dat je als makelaar veel kunt betekenen voor je klanten. Goed luisteren naar wat de klant wil, daar valt of staat alles mee in ons vak.”

VAKMANSCHAP Het vakmanschap van de makelaar is in al die jaren dan ook waar het volgens Hanita om draait. ,,Ik ben al meer dan twintig jaar makelaar, mijn kennis en ervaring zet ik in voor mijn klanten. Als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar en taxateur. Ik zie mezelf daarbij als coach en inspirator voor mijn klanten. Door mijn jarenlange ervaring in Wageningen en de regio kan ik ze daarnaast onafhankelijk advies geven voor bijvoorbeeld notarissen, hypotheekadviseurs, aannemers of waar je moet zijn als je je huis wilt verduurzamen.”

Ondanks haar jarenlange ervaring heeft Hanita de huidige situatie op de woningmarkt nog nooit meegemaakt. ,,Een voorbeeld: ik ben vorig jaar als aankoopmakelaar maandenlang aan het zoeken geweest voor een ouder echtpaar uit het westen van ons land. Hun kinderen wonen in Wageningen en daarom wilden zij naar graag naar Wageningen of Bennekom verhuizen. Ik moet zeggen; zelfs mij viel die zoektocht tegen. Er kwamen heel weinig huizen op de markt die voldeden aan hun wensen. Maar dan komt mijn passie bovendrijven. In overleg hebben we bepaald wat nou hun échte wensen waren en welke we konden laten vallen. Uiteindelijk is het gelukt om een woning te vinden waar zij nu met heel veel plezier wonen. Dat geeft mij dan zoveel voldoening, daar ben ik makelaar voor geworden.”

TIP ‘Dromen met de ogen open’ is de slogan van Hanita Arns Makelaardij. ,,Dromen mag, maar ik probeer mijn klanten tegelijkertijd wel met beide benen op de grond te houden”, vertelt Hanita. ,,Ik wijs ze op zaken als toekomstige bestemmingsplannen, de bouwkundige staat van de woning en of een woning wel betaalbaar is. Ik adviseer hoeveel overbieden verstandig is, en wijs ze op de consequenties als ze toch meer willen bieden. Een belangrijk advies dat ik hierbij ook aan de lezers wil geven; teken nooit een voorlopig koopcontract zonder voorbehoud van financiering. Zeker als je een hypotheek nodig hebt, is een contract zonder voorbehoud het allerstomste dat je kunt doen.”

TWIJFEL OP DE MARKT Hanita merkt dat veel mensen ook nu nog steeds dromen van een volgend huis, maar twijfelen of dat in de huidige markt wel een verstandige beslissing is. ,,Inderdaad, de prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en het aanbod aan woningen is beperkt. Maar wellicht heeft je eigen woning inmiddels een flinke overwaarde. In combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden zou een verhuizing toch een reële mogelijkheid kunnen zijn.”

Wilt u weten of het voor u een goed moment is om te kopen of te verkopen? Neem dan contact op met Hanita via info@arnsmakelaardij.nl, of tel. 06-15091777. Meer informatie op www.arnsmakelaardij.nl.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 23 februari van deze krant. Lees hier alle verhalen uit de special.

advertentie
advertentie