Harun Sertkaya en Frans Wiersma laten zien hoe je de lekkerste koffie zet.
Harun Sertkaya en Frans Wiersma laten zien hoe je de lekkerste koffie zet. Kees Stap

Leer weer lekkere koffie maken bij Danvi

7 maart 2023 om 22:06 Zakelijk

WAGENINGEN Frans Wiersma en Harun Sertkaya zijn koffieliefhebbers. Ze hebben al een paar jaar een eigen koffiebranderij Danvi. Eind vorig jaar hebben ze ook een winkel geopend op de Hoogstraat 93. Daar kun je hun koffie kopen en vooral ook proeven. En je kunt er terecht voor uitstekende apparatuur om de lekkerste koffie te zetten. Maar bij het zetten van écht lekkere koffie komt meer kijken dan goede bonen en apparatuur. Daarom geven ze nu ook gratis workshops om de lekkerste koffie te maken.

“Wij willen graag dat mensen thuis goede koffie drinken”, leggen Frans en Harun uit. “Koffie is een bijzonder en kostbaar product waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Door het jarenlange gebruik van pad of cups weten mensen vaak niet meer hoe je zelf lekkere koffie moet maken. En dat is jammer, want met een beetje extra kennis haal je zoveel meer uit je bonen, je filterkoffie of je apparaat.”

Luister naar de uitleg van Frans en Harun en je begrijpt dat het zetten van goede koffie haast een wetenschap is. “Er zijn veel zaken die belangrijk zijn. Uiteraard begint het met goede koffiebonen, daarom branden wij die ook zelf. Maar vervolgens zijn de hoeveelheid koffie, de grofheid van de maling, de watertemperatuur, de druk en de snelheid van het bereiden allemaal factoren die je zelf kunt bijsturen. Daarmee haal je de optimale smaak uit je koffie.”

Er zijn vier verschillende workshops bij Danvi die elk ingaan op een specifieke zetmethode. Espresso, mokkapotjes, filterkoffie en gebruik van een volautomatische machine. “We beginnen eerst met een stukje theorie. Vervolgens ga je zelf aan de slag om de lekkerste koffie te maken. Desgewenst leren we je ook hoe je het beste melk kunt opschuimen voor je cappuccino. Want om die optimaal zacht, soepel en zoet te krijgen, heb je ook kennis nodig.”

Frans en Harun geven de workshops voorlopig vier keer per week op dinsdag en woensdag om 10.00 en 14.00 uur. Bij voldoende belangstelling gaat hij ze vaker verzorgen. Per workshop is plek voor maximaal vijf deelnemers, maar individueel inschrijven kan ook. De workshops worden gegeven in de koffiewinkel, Hoogstraat 93. Bel voor deelname op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur met 06 3443 6489 voor meer informatie en inschrijving.

wwww.danvi.nl

Kees Stap
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie