Een hachelijke situatie voor het doel van Helmond. Het leverde WMHC een strafcorner op, die in de rebound de 1-0 opleverde.
Een hachelijke situatie voor het doel van Helmond. Het leverde WMHC een strafcorner op, die in de rebound de 1-0 opleverde. Dick Martens

WMHC neemt passend revanche op Helmond

18 maart 2024 om 16:34 Hockey

WAGENINGEN Op de Instagram-pagina kondigden de WMHC-dames hun bedoelingen voor het duel tegen Helmond al aan: ‘We hebben nog wat recht te zetten tegen hen, dus kom ons vooral supporteren’. In Helmond werd vorig jaar september met maar liefst 5-1 verloren, dus was er een goede reden om op die oorwassing revanche te gaan nemen. Het was destijds ook nog eens de derde nederlaag op rij. Reden genoeg dus voor trainer Renée Nonnekes om ‘haar’ speelsters ‘op scherp te zetten’. En dat lukte, de revanche werd genomen, de overwinning was weliswaar miniem (1-0), maar dik verdiend.

door Dick Martens

AFTASTEND Het eerste kwart bracht vooralsnog niet al te veel spektakel. Beide ploegen speelden aftastend en risicoloos. Het gevaarlijkst werden de gasten uit Helmond uit een strafcorner, maar die werd een prooi voor keepster Cynthia Hardeman. In het tweede kwart kropen beide ploegen steeds meer uit hun schulp en werd er over en weer steeds vaker de aanval gezocht. Met nu de grootse kans voor de Wageningse thuisclub, maar Iris Memelink slaagde er niet in om de Helmondse keepster te verschalken. Ook van de overtalsituatie, als gevolg van een groen kaart die vlak voor het rustsignaal aan een Helmond-speelster werd voorgehouden, kon niet worden geprofiteerd.

VOORSPRONG Na rust was de eerste kans voor de Helmondse dames, maar opnieuw toonde WMHC-keepster Cynthia Hardeman haar klasse. Het werd de opmaat voor een sterk Wagenings offensief. Die dadendrang werd ook nog eens beloond met de openingstreffer. Na een afgeweerde strafcorner reageerde Iris Memelink attent, haar inzet was de Helmondse keepster te machtig: 1-0. Die voorsprong bleef ondanks de aanvallende aspiraties van Helmond tot de onderbreking op het scorebord staan. In de korte rust nam Nonnekens de tactiek voor het laatste kwart nog snel even door. ,,Snel schakelen, geen risicoballen meer, scherp blijven en blijf knokken.” Vooral de laatste opdracht, knokken, was waarschijnlijk duidelijk overgekomen, want er werd voor elke meter kunstgras gestreden om die minieme voorsprong over de streep te trekken.

ONGESLAGEN Die strijdlust werd uiteindelijk ook beloond. Het jeugdige ensemble kreeg vervolgens het warme ‘overwinningsapplaus’ dat het verdiende. ,,Zo dat was er weer eentje”, reageerde Annely Koole met een mooie glimlach richting haar supporters. Ook coach Nonnekes was tevreden: ,,Deze wedstrijd toonde weer eens aan, dat we gegroeid zijn”, liet ze haar speelsters in de nabespreking weten. We hebben aangetoond flexibel te zijn en ik moet jullie echt een compliment geven, ‘jullie hebben zo hard gewerkt’.” Meer hoefde ze niet te zeggen, het gejuich van haar speelsters overstemde haar analyse. De winst betkende, dat haar ploeg inmiddels al zes duels op rij ongeslagen is.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie