Robbert Kamphuis de complimenten machine 210716.
Robbert Kamphuis de complimenten machine 210716.

De Complimentenmachines van Robbert Kamphuis & Laurens van der Zee

12 augustus 2021 om 21:09 Algemeen

Tot half augustus is werk van zes Wageningse kunstenaars in de Wageningse binnenstad te zien of te horen. ‘Haal bezoekers van het centrum uit hun corona-bubbel’, was de opdracht die Wageningse beroepskunstenaars meekregen. De wedstrijd was een initiatief van ondernemers uit de Wageningse binnenstad, ondersteund door de gemeente, en georganiseerd door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen. Uit de zesentwintig inzendingen koos de jury zes projecten.

WAGENINGEN - Ben jij goed in het geven van complimenten? Die vraag stemde de kunstenaars Kamphuis en van der Zee, tot nadenken. We doen dat veel te weinig, complimenten geven, misschien is daarom een machine die het voor ons doet handig!

Dat resulteerde in 690 complimenten in twaalf verschillende talen waaronder Nederlands, Chinees, en zelfs in het Woagenings kun je een compliment ontvangen ‘ergens’ in de binnenstad. Maak een wandeling door de Bergstraat, de Herenstraat en de Junusstraat en je dag kan niet meer stuk! ‘De bedoeling is dat mensen er vrolijk van worden’, zegt Kamphuis, ‘Laurens heeft een rijke verzameling complimenten gemaakt, want het moest niet blijven bij: leuk truitje staat je goed! We wilden net wat bijzonderder complimenten meegeven, zeker in deze coronatijd’. 

De machine selecteert at random één van de complimenten. Dus je weet niet wat het volgende compliment zal zijn en dat maakt de verrassing des te leuker.

Voor Kamphuis heeft corona een flinke verandering in zijn werk betekend. Alles wat iets van doen had met groepen, acts, openingen, maaltijden of muziek, werd geannuleerd. Gelukkig kwam er ook veel ander werk voor in de plaats. 

Dingen zoals de buiten-expositie van Wageningse Makers (www.wageningsemakers.nl ) op de ramen van het stadhuis of kleine jazz-concertjes in Loburg konden juist weer wel.

Meer over Robbert Kamphuis: https://www.robbertkamphuis.nl


Meer over Laurens van der Zee: https://www.laurensvanderzee.nl


Informatie over ‘Kunst kleurt de stad’ op www.cultuurinwageningen.nl

Wim de Vos

advertentie
advertentie