Anita Jochems en Tonnie Bongers poseren met de oorspronkelijke houten Wageningen Cup.
Anita Jochems en Tonnie Bongers poseren met de oorspronkelijke houten Wageningen Cup. Foto: Dick Martens

Wageningen Cup is en blijft een traditie

4 augustus 2021 om 19:21 Algemeen

Door Dick Martens

De aankondiging, dat de strijd om de Intersport Winners Wageningen Cup weer op het programma staat, tovert bij menig voetballiefhebber in- en rondom Wageningen een tevreden en verwachtingsvolle glimlach op het gezicht. Het toernooi, waarvan de 23e editie op zaterdag 21 augustus afgetrapt gaat worden, heeft inmiddels een dusdanige naam opgebouwd, dat het wordt gezien als de regionale start van weer een nieuw voetbalseizoen. Toch is het in deze onzekere en bijzondere tijd nog geen vanzelfsprekendheid, dat het toernooi ook daadwerkelijk door zal gaan. Maar gezien het vaccinatietempo, gaat men er bij WAVV, die de organisatie al sinds 16 augustus 1997 zelf in handen heeft, vanuit dat er in tegenstelling tot vorig jaar, nu wel gespeeld zal gaan worden

WAGENINGEN - ,,Alle clubs hebben weer positief gereageerd op onze uitnodiging”, vertelt WAVV-voorzitter Tonnie Bongers, voorafgaand aan het ‘puntjes op de i-overleg’, met Anita Jochems, die al jarenlang deel uitmaakt van de organisatie-commissie. ,,De clubs die we dit jaar hebben uitgenodigd zijn de Wageningse clubs ONA ‘53, SKV en WVV Wageningen, VVA Achterberg, Candia’66 uit Rhenen en de Renkumse clubs RVW en CHRC. De winnaar van de laatste editie in 2019, vv Bennekom, is niet meer van de partij. Zij zijn het niveau van de andere clubs ontgroeid vinden wij en dan is het voor het toernooi leuker, dat we clubs uitnodigen die wat beter aan elkaar gewaagd zullen zijn. De poule-indeling wordt op de toernooi dag door loting bepaald. Dat neemt dan ook de schijn weg, dat de indeling gemanipuleerd is. Ook de hoofdsponsor, Intersport Winners, was daar een voorstander van.” 

Hoewel de organisatie al jarenlang gebruikt maakt van een minutieus opgesteld draaiboek, wordt er niets aan het toeval overgelaten. ,,Daarom hebben we in de aanloop naar de definitieve start alweer regelmatig overleg”, legt Jochems uit. ,,Door de coronacrisis zijn we wel wat later met de voorbereidingen gestart, maar inmiddels liggen we alweer op schema, al blijft het natuurlijk tot de laatste dagen spannend of het op 21 augustus door kan- en mag gaan. Maar vooralsnog staan de voortekenen voor voetbalwedstrijden redelijk gunstig. Het is geen festival, dus geen testen voor toegang, want dan wordt het organiseren weer een stuk ingewikkelder. Het enige waar wij nu voor moeten zorgen is, dat iedereen op het sportpark zich aan de dan geldende maatregelen houdt en zijn of haar gezonde verstand gebruikt.” De organisatoren zijn ook blij, dat de sponsoren, de vrijwilligers, maar ook de scheidsrechters enthousiast zijn en blijven. ,,Het is een vaste groep, die ook staat te trappelen om te beginnen. Er melden zich ook scheidsrechters aan die graag willen fluiten. Leuk, maar het vaste kwartet fluit nog altijd. Ook voor supporters is het een weerzien met elkaar, maar ook met ‘hun’ nieuwe selecties. Een soort voetbalreünie. Maar ook wij als organisatie kijken er naar uit en willen graag richting de 25e editie.”

advertentie
advertentie