De 23e editie van de strijd om de Wageningen Cup werd een prooi voor ONA '53. De winst werd uitbundig gevierd.
De 23e editie van de strijd om de Wageningen Cup werd een prooi voor ONA '53. De winst werd uitbundig gevierd. Foto: Dick Martens

Wageningen Cup naar buurman ONA’53

25 augustus 2021 om 19:42 Algemeen

Door Dick Martens

Als er op het Wageningse Sportpark Van Ketwich Verschuur gestreden gaat worden om de Intersport Winners Wageningen Cup, was dat de laatste jaren officieus de start van weer een nieuw voetbalseizoen. Helaas onderbrak de Corona-pandemie afgelopen jaar deze inmiddels zo ingeburgerde traditie. Maar afgelopen zaterdag stond de zo felbegeerde trofee weer blinkend te pronken in de kantine van organisator WAVV, wachtend op een nieuwe ‘eigenaar’. Dat werd uiteindelijk na een mooie strijd ‘buurman’ ONA ’53. De ploeg van trainer Martin Mol toonde zich in de tweestrijd met VVA Achterberg uiteindelijk met een verdiende 2-0 overwinning de sterkste. De doelpunten werden gescoord door Emiel Cortenbach en Jay van Beek.

WAGENINGEN – De strijd om de Wageningen Cup werd tijdens de alweer 23e editie gestreden met thuisclub WAVV en de Wageningse clubs ONA ’53, SKV en WVV Wageningen, daarnaast werd ‘Renkum’ vertegenwoordigd door de buurclubs RVW en CHRC. Candia ’66 en VVA Achterberg maakten het deelnemersveld compleet. En gestreden werd er zeker. De openingsduels waren direct al onvervalste derby’s tussen enerzijds de beide Renkumse buren en anderzijds de Wageningse ‘clash’ tussen ONA ’53 en SKV. De Wageningse derby bleef doelpuntloos, terwijl Lenie Onderstal met de eerste treffer van het toernooi, de Renkumse ‘burenruzie’ besliste. ,,Het was de wedstrijd van de conditie”, opperde CHRC-trainer Chris van de Peppel. ,,Daar moeten wij beiden nog aan gaan werken”, vond collega-trainer Peter van den Borden. ‘De boks’ bevestigde de stelling. Wat volgde waren nog veel meer interessante confrontaties, waarvan het in groten getale opgekomen publiek zicht- en hoorbaar van genoot.

Al snel werd duidelijk, dat ook de toeschouwers hunkerden naar het weer lekker kijken naar voetbalwedstrijden. ,,Wat hebben we dat gemist”, klonk het dan ook veelvuldig. ,,Maar natuurlijk ook het weer ontmoeten van je voetbalmaten, lekker met elkaar een biertje drinken, de voetbalhumor en natuurlijk laten weten, dat je het allemaal veel beter weet, dan die trainers.” De gulle lachsalvo’s waarmee die uitspraken werden ‘begeleid’ spraken boekdelen. Natuurlijk genoten ook spelers en trainers van de terugkeer op de velden. Al snel zaten ze alweer helemaal in hun rol. De spelers probeerden hun zwaktes af te reageren op de arbitrage, de trainers lanceerden al even snel weer hun ‘trainerstaal’. ‘Koppies omhoog’, ‘laat die bal het werk doen’, ‘coach elkaar’, ‘wees nou duidelijk’. Maar ook de komische clichés: ‘Heb je nieuwe schoenen?’, als er weer eens een pass niet op de bedoelde bestemming aankwam of cynisch: ‘Lekker doorgetraind in de vakantie?’, als een speler zich puffend aan de zijlijn meldde om water te komen drinken. Maar er waren ook technische hoogstandjes en fraaie treffers te zien. Daar werd door menigeen, vaak met een lekker drankje in de hand, natuurlijk ook van genoten.

Organisator WAVV kan terug-kijken op een geslaagde dag

advertentie
advertentie