Voorzitter van RC Wageningen, Richard Veldman, hoopt dat zijn club eindelijk op een eigen hoofdveld kan gaan spelen.
Voorzitter van RC Wageningen, Richard Veldman, hoopt dat zijn club eindelijk op een eigen hoofdveld kan gaan spelen. Foto: Dick Martens

RC Wageningen wil eigen hoofdveld

23 juni 2021 om 16:02 Algemeen

Door Dick Martens

Op het moment dat de nieuwe burgemeester van Wageningen, Floor Vermeulen, op vrijdagmiddag ‘zijn’ gemeentehuis betreedt om daar even later officieel geïnstalleerd te worden, opent de voorzitter van Rugby Club Wageningen, Richard Veldman, de deur van ‘zijn’ clubhuis op Sportpark De Zoom. Gedurende het gesprek zal blijken, dat beide heren binnenkort samen aan een tafel zullen zitten. De reden? De noodzaak van een eigen hoofdveld voor de Wageningse rugbyers, dat eigenlijk al in de ambtstermijn van vertrekkend burgemeester Geert van Rumund gerealiseerd had moeten worden. Maar een patstelling in het overleg met de beide voetbalverenigingen WVV Wageningen en SKV, heeft de wens van RC Wageningen onnodig vertraagd.

WAGENINGEN - Ook voor de rugbyers was het uiteraard een vreemd seizoen. ,,Ons seizoen werd na een korte start, in oktober al beëindigd”, legt Renkumer Veldman, sinds vijf jaar voorzitter en als speler nog actief in het tweede team, uit. ,,Getraind werd er nog wel, maar wedstrijden konden en mochten er niet worden gespeeld. Ons 50-jarig jubileum konden wij in 2020 ook al niet vieren en ook in mei van dit jaar het 50 + 1 feestje niet. We hadden het groots willen aanpakken, maar helaas, het mocht niet zo zijn.” Maar een nog groter probleem is de nog altijd niet gerealiseerde wens om te kunnen gaan spelen op een eigen hoofdveld op ‘De Zoom’. ,,Met bijna 250 leden, waarvan de helft jeugd is, is die behoefte groot. We willen ook op dat hoofdveld gaan trainen. Nu doen we dat op een veel te klein zandveldje.” Maar het geduld van de club wordt inmiddels danig op de proef gesteld. ,,We zijn er al sinds 2015 mee bezig. We spelen ook met de jeugd competitiewedstrijden en zijn daarbij afhankelijk van SKV. Alleen als zij het toestaan kunnen wij die wedstrijden door laten gaan. Zowel Wageningen alsook SKV zeggen capaciteit voldoende te hebben, maar in de onderlinge verhoudingen tussen beide clubs, zit er wat ruis op de lijn en daar zijn wij min of meer het slachtoffer van. Dat is ook voor de gemeente een reden om ons verzoek naar ons terug te koppelen. Op de laatste dag van de ambtstermijn van burgemeester Van Rumund, 31 mei, ontvingen wij hierover een brief. De conclusie was, dat wij het zelf met de beide clubs moesten oplossen. We zijn weliswaar ‘on speaking terms’, maar hadden gehoopt, dat de gemeente daar zelf wat daadkrachtiger in had opgetreden.”

Ook wil de club het clubhuis verfraaien en verduurzamen. ,,Dat kunnen we zelf financieren evenals het plaatsen van lichtmasten om ons nieuwe hoofdveld. Geld hebben we dus niet nodig, alleen moet er dan wel eens een besluit worden genomen. Daarom hebben we de nieuwe burgemeester al uitgenodigd voor een gesprek en een kennismaking met de club. Samen met hem hopen we dat er met een nieuwe en frisse blik naar het dossier gekeken gaat worden. Als ik de verhalen over hem goed beluister en lees, dan heb ik er vertrouwen in, dat er toch nog een gunstige oplossing komt.”

advertentie
advertentie