Afbeelding
Foto:
aangeboden door elearningtraining.nl

Tips om je te blijven ontwikkelen in je werk

Algemeen

Ook als we eenmaal zijn afgestudeerd en eenmaal werken, zijn we nog steeds niet uitgeleerd. Daarom is het ook erg belangrijk dat je ook tijdens je loopbaan carrière door blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen. Zo haal je het meeste uit jezelf én uit je werk! Maar hoe kun je jezelf nu blijven ontwikkelen in je werk? Wij geven je in dit artikel graag een aantal tips!

Probeer iets nieuws tijdens je werk 

Als je een tijdje bij hetzelfde bedrijf werkt, zijn taken erg vertrouwd geworden en weet je precies wat je moet doen. Probeer daarom telkens iets nieuws te doen tijdens je werk. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw project waar een collega over begint tijdens een vergadering. Stel voor om dit op te pakken, ook al weet je niet precies hoe je dit moet doen. Je leert juist door het te doen. Zie dit dus ook als een uitdaging en wees niet bang om uit je comfort zone te stappen. 

Leer van mensen om je heen 

Natuurlijk kun je ook veel leren van je collega’s. Zijn er collega’s binnen het bedrijf met een bepaalde expertise waar je meer over wilt weten? Vraag dan of ze je er meer over kunnen vertellen of dat je een dagje met hen mee kan lopen. Dit vinden zij ongetwijfeld alleen maar leuk, aangezien ze hun kennis met enthousiasme over kunnen brengen. 

Volg een training 

Als je nieuwe kennis op wilt doen, kun je dit natuurlijk het beste doen door een cursus of training te volgen. Vaak bieden organisaties zelf al een aantal interne trainingen aan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een e-learning of training die je makkelijk online thuis kunt volgen. Hiermee vergroot je je kennis, wat je weer kunt toepassen op het werk. Hier zal je werkgever je dus ook erg dankbaar voor zijn. Waar de cursus of training over gaat, is afhankelijk van de branche waarin je werkt. Het kan bijvoorbeeld een marketingcursus zijn, maar ook een training over hoe je Excel het beste toepast. 

Experimenteren 

Door te experimenteren kun je ook veel leren en je vaardigheden verbeteren. Heeft het bedrijf sinds kort een nieuwe software geïmplementeerd? Kijk dan of je meer over dit programma kunt leren en ga ermee oefenen. Of is er een nieuwe gesprekstechniek die je bij klanten kunt toepassen? Dan kun je deze technieken bijvoorbeeld in de pauze uitproberen bij je collega’s. Ze kunnen je dan gelijk voorzien van feedback. 

advertentie
advertentie