Afbeelding
Foto: PR
Aangeboden door Pricewise

Handige apps voor de zomervakantie

4 september 2020 om 12:20 Algemeen

Voor veel mensen ziet de zomervakantie er wat anders uit dan normaal. De meeste mensen blijven thuis en een enkeling gaat op reis naar Duitsland, Spanje of Frankrijk. De volgende praktische apps komen altijd van pas tijdens de vakantie, zowel voor wie thuisblijft als voor wie de grens passeert.

Polarsteps

Polarsteps wordt vaak gebruikt door backpackers die hun avonturen met de thuisblijvers willen delen, maar de app kan ook uitstekend gebruikt worden binnen Nederland. De Nederlandse app laat gebruikers op een interactieve manier een reisdagboek bijhouden met foto’s, tekst en de reisroute. Daarnaast is het mogelijk om de verhalen direct te delen met vrienden en familie. De app heeft daarnaast onlangs de functie om een gedetailleerde reisplanning op te stellen toegevoegd. Aan het eind van de vakantie is het verder eenvoudig om direct een fysiek fotoalbum te laten drukken, zodat de herinneringen aan de zomer niet verloren gaan.

Boeken lezen met Kindle

De vakantieperiode is een tijd om even helemaal tot rust te komen. Kindle is een heerlijke app voor op het strand of op een terrasje. Deze applicatie is te installeren op de smartphone of tablet en uiteraard is het mogelijk om te lezen met een e-reader. Kindle maakt het overbodig om de tas vol met zware boeken te gooien. Gebruikers nemen eenvoudig honderden boeken mee. Voor wie niet van lezen houdt, is Storytel een leuke app. Met deze app luisteren gebruikers op de smartphone onbeperkt naar luisterboeken, zelfs zonder internet. 

24/7 BZ Reis app

Voor wie wel op reis naar het buitenland gaat, is het verstandig om de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in de gaten te houden. De 24/7 BZ Reis app is door Rijksoverheid uitgebracht, zodat gebruikers gemakkelijk belangrijke informatie kunnen vinden over verschillende landen in de wereld. In de app is onder andere informatie te vinden over het reisadvies, wat te doen bij noodgevallen, nieuwsberichten in crisissituaties, eventuele waarschuwingen en contactgegevens van een Nederlandse ambassade of consulaat.

Weer app

Een applicatie die het actuele en voorspelde weer laat zien is uiteraard onmisbaar tijdens de vakantie. De Weer App is standaard op iedere iPhone geïnstalleerd en ook voor Android zijn hier diverse apps voor beschikbaar. De applicatie toont onder andere de minimum- en maximumtemperatuur per dag, hoe laat de zon opkomt en hoe laat de zon weer ondergaat. Voor de thuisblijvers is het ook een goed idee om de app van Buienradar te downloaden. Met een sim only abonnement met data is de weersinformatie altijd toegankelijk.

Spotted by Locals

Spotted by Locals is een handige applicatie voor iedereen die een nieuwe plek bezoekt. De app biedt geen tours aan, maar laat locals hun tips delen. Gebruikers komen hierdoor op originele plekken. Voor thuisblijvers is het ook leuk om zich aan te melden als local in de app, om zo toeristen kennis te laten maken met de mooiste plekjes van Wageningen. Hierdoor ga je jezelf ook sneller de vraag stellen: #watdoetdathierinwageningen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie