Klussers nappen de banken van Wagenings Wijngoed op.
Klussers nappen de banken van Wagenings Wijngoed op. Foto: Esther Schoenmaker

Kom klussen in de wijngaard

21 april 2020 om 13:01 Algemeen

WAGENINGEN - Ben jij handig en vind je het leuk om lekker buiten - coronaproof - aan de slag te gaan? Wagenings Wijngoed zoekt vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de nieuwe ‘klusgroep’. Naast werkzaamheden in de wijngaard zelf is er namelijk regelmatig onderhoudswerk aan materialen en opstallen te doen. Hiervoor zijn er extra handen nodig. 

Ons leven is veranderd sinds corona ons in de greep heeft. We worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven en te doen aan social distancing. In Wagenings Wijngoed gaat er heel veel wél door. De druivenplanten groeien en bloeien in dit zonnige voorjaar. De vrijwilligers in de wijngaard zijn inmiddels goed gewend aan het verzorgen van de planten met inachtneming van de coronaregels. Naast de teeltwerkzaamheden liggen verschillende klussen te wachten en ook hiervoor hebben we bedacht hoe we dit veilig kunnen doen. Zo nemen we allemaal ons eigen gereedschap en eten/drinken mee, en werken op goede afstand van elkaar. Dit kost geen enkele moeite in de ruime wijngaard. Waar gaat het om? Bijvoorbeeld • Wijngaardpalen vervangen • Meubilair opknappen • Hekken vervangen • Onderhoud en bouw van overkappingen.

Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden vergt niet alleen handigheid, maar veelal ook ervaring in het omgaan met diverse materialen en specifiek gereedschap. Daarom willen wij graag van een ieder die zich opgeeft weten over welke ervaring zij of hij beschikt, waarbij met name het omgaan met specialistisch gereedschap voor ons belangrijk is. Bovendien is het zeer welkom indien je eigen gereedschap kunt meenemen. Wil je zo nu en dan lekker buiten - coronaproof - aan de slag, met respect voor mens en natuur én met tijd voor gezelligheid en plezier? 

Meld je dan aan bij klussen@wageningswijngoed.nl. Meer informatie vind je op www.wageningswijngoed.nl/vrijwilligers

advertentie
advertentie