Jasper Broenink neemt namens Wageningen een vrije bal. (foto: Patricia Brouwer)

KV Wageningen begint 2020 met daverende 39-18 overwinning

12 januari 2020 om 14:52 Algemeen

WAGENINGEN - Zaterdag stond de return al op het programma tegen ODIK uit Barneveld. De laatste wedstrijd van 2019 waren de Barnevelders de ontvangende partij en hadden de blauwwitten toen nog moeite de overwinning binnen te harken. Dit weekend gaven ze de tegenstander geen schijn van kans.

Wageningen startte met Matté en Xanne op de bank. Aan ODIK zijde stonden twee oud-Wageningers, Ivo Bronts en Milko van Golberdinge, in het veld. Wageningen nam binnen twee minuten met 2-0 de leiding en die voorsprong stonden ze geen moment meer af. Bij de stand van 9-4 lag de wedstrijd even stil omdat Eline problemen had met het schoeisel. Dit bracht de blauwwitten echter niet uit balans en na amper een kwartier stond het al 13-5. Wageningen kende even een slordig momentje en bij ODIK werd gewisseld bij de heren. Dit leek een gouden wissel toen betreffende speler tweemaal raak schoot, maar de blauwwitten hadden een dusdanige voorsprong dat dit gelukkig geen zoden aan de dijk zette.

De ruststand van 19-11 was meer dan verdiend. Na tien minuten in de tweede helft bij een stand van 26-14 nam Matté de plaats in van Jeffrey en even later maakte Nena plaats voor Xanne. De coaches konden het zich, gezien de stand, permitteren door te wisselen en Jeffrey nam de plaats in van Steven. Bij de stand 31-16 werden de vaste waarden Jasper,Eline en Michelle vervangen door Klae en de A-junioren Jiske en Joost en ook de laatste twee deelden nog mee in de score. Een goed begin van het nieuwe jaar, waardoor Wageningen zich enigszins uit de gevarenzone heeft weten te werken en staat nu derde achter de koplopers DALTO en Oost Arnhem.

Zaterdag as komt hekkensluiter SCO op bezoek, een zeker niet te onderschatten tegenstander.

Doelpunten: Wouter ter Maten 8x, Jeffrey van Huenen 6x, Eline van Veldhuisen 5x, Jasper Broenink 4x, Iris Ilekhomon, Michelle van den Tempel en Steven Landman 3x, Nena Ellermeijer, Jiske van Brenk en Joost van Milligen 2x en Matté Lipke 1x